Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Tort delicios cu banane

Posted on 30 November, 2011 by Dodo

Acum 1 an şi ceva am publicat pe blog o reţetă de tort foarte des făcută de mine la zile speciale, având în vedere că e un tort gustos, rezistent la transport, dar mai ales foarte aspectuos. Şi cum a venit ziua Sfântului Andrei, şi prin urmare ziua mea de nume, am zis că e un prilej bun să repet tortuleţul pentru a-l fotografia pe etape şi a împărtăşi cu voi minunăţia de tort de urmează. Aşadar, voi prezenta în special fotografii suficient de explicite, zic eu, cu modul de preparare precum şi cu rezultatul final plus o secţiune, având în vedere că reţeta o puteţi găsi aici.

Începem cu începutul…

După ce mixăm albuşurile spumă de stau şi în cap dacă vrem, înglobăm gălbenuşurile şi făina, transferăm toată pufoşenia asta în tava de tort şi o lăsăm la căldurică….

DSC02554

cât să se bronzeze puţin şi să fie copt, bineînteles :)

DSC02558

După ce s-a răcit, îl dăm mai într-o parte să nu vadă nimeni :)) şi cu un cuţit bine ascuţit facem o tăietură de jur împrejurul său, ca în fotografie..

DSC02561

Luăm o papiotă cu aţă, nu are importanţă culoarea 😛 eu am folosit o aţă roşie ca să se vadă bine în poze ceea ce urmează.  Aşezăm aţa în jurul blatului, pe urma trasată cu cuţitul.

DSC02563

Încrucişăm capetele aţei una peste alta, în formă de X şi tragem cu grijă de capete înaintând cu mâinile spre blatul de tort

DSC02564

ca în final să ajungem cu aţa dreaptă la mijlocul blatului.

DSC02566

Astfel blatul se taie drept, singura condiţie e ca marginea trasată cu cuţitul să fie dreaptă.

Trecem acum la cremă: batem frişcă, o parte o lăsăm deoparte pentru ornat

DSC02570

iar în cealaltă parte adăugăm bananele pasate

DSC02575

şi ciocolata rasă

DSC02577

Nu uităm de gelatina pentru a sta crema în poziţie de drepţi :)

Aşezăm pe blat banane întregi sub formă de cerc, aşa cum se vede mai jos, într-un colţişor acolo…

DSC02571

Îmbrăcăm bananele de pe blat cu ciocolată topită, aşezăm crema peste ele

DSC02580

punem şi cel de-al doilea blat apoi îmbrăcăm tortul cu restul de cremă

DSC02587

Decorăm cu frişcă în funcţie de inspiraţie şi de timpul ce îl avem la dispoziţie..

Eu m-am cam grăbit şi din păcate steluţele mele nu au fost tocmai perfecte, dar gustul e acelaşi, vă asigur eu 😀

DSC02591

Şi mult aşteptata secţiune…

DSC02596

Foarte bun, dar din păcate are un defect greu de schimbat… se termină prea repede :))

Să vă fie de bine şi LA MULŢI ANI, Andrei şi Andreea!

Posted in Torturi şi tarte | Tags: banane, ciocolata, frisca, gelatina, tort, tort cu banane, tort delicios | 4 Comments
« Pandişpan cu brânză
Home made Raffaello »

4 thoughts on “Tort delicios cu banane”

  1. Bogdan says:
    30 November, 2011 at 10:55 pm

    In primul rand LA MULTI ANI DODO!!! La cat mai multe retete delicioase ( cel putin la fel de bune ca acest tort diviiiin)

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      30 November, 2011 at 10:57 pm

      Multumeeeeeeeeeesc! A fost foarte bun, asa-i? 😀 Stiu ca nu par modesta, dar tortul asta e prea bun :))

      Reply
  2. catalina says:
    2 February, 2012 at 3:47 pm

    e am facut rulada cu banana

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      2 February, 2012 at 5:54 pm

      Sigur a fost foarte bun si asa 😀

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ▼Torturi şi tarte (31)
    • Kadayif
    • La multi ani 2014!
    • Tartă cu cremă de afine
    • Tartă cu lămâie şi plapumă de bezea
    • Tartă cu mousse de ciocolată
    • Tartă cu pere şi ciocolată
    • Tarte cu mere şi smântână
    • Tort "Mie îmi pasă"
    • Tort alb-negru cu brânză fină
    • Tort cu cafea
    • Tort cu crème brûlée
    • Tort cu fulgi de cereale
    • Tort cu marţipan
    • Tort cu mure şi nucă
    • Tort de banane cu ricotta
    • Tort de ciocolată a la Mississippi
    • Tort de ciocolată cu căpşuni
    • Tort de ciocolată cu zmeură
    • Tort de grapefruit cu ciocolată
    • Tort de kiwi cu iaurt
    • Tort de mere
    • Tort de mere cu gelatină
    • Tort de şampanie cu zmeură
    • Tort delicios cu banane
    • Tort delicios cu banane
    • Tort din fructe de pădure asortate
    • Tort diplomat cu fructe
    • Tort diplomat de portocale
    • Tort fin cu miere şi nuci
    • Tort şah
    • Tort trunchi de copac

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014