Ingrediente:
- 3 cotlete de porc
- 100 ml vin roşu
- 2 linguri miere
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă de chili
- 4 linguri ulei de măsline
Preparare: Într-o tigaie punem uleiul la încins, adăugăm cotletele şi le prăjim 3 minute pe fiecare parte, până se rumenesc uşor. Scoatem cotletele într-un alt vas şi le acoperim cu un capac, pentru a se păstra calde. În tigaia în care am prăjit carnea, adăugăm vinul, mierea, sosul de soia şi chili. Amestecăm bine până se omogenizează, iar când începe să fiarbă sosul adăugăm şi cotletele, acoperim tigaia cu un capac şi le lăsăm să se pătrundă, întorcându-le din când în când. Gustaţi sosul, iar dacă mai consideraţi necesar puteţi să mai adăugaţi puţină sare. Atenţie însă, sosul de soia e destul de sărat. Atunci când observăm că sosul s-a caramelizat uşor şi s-a îngroşat (aproximativ în 5 minute), oprim focul şi servim cotletele alături de cartofi copţi în cazul nostru.
Foarte buna papica ta.
Multumesc mult! Sper ca toti ce o incearca sa fie de aceeasi parere
Pingback: Dovleac cremos | Bucataria lui Dodo
Pingback: Dovleac cremos | Bucataria lui Dodo