Ingrediente:
- 4 pulpe de pui
- 1 cană de orez
- 2 morcovi
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 2-3 linguri ulei
- sare
- delikat
Preparare: Spălăm bine pulpele, le aşezăm într-un vas, turnăm apă cât să le acopere cu 2 degete şi le punem la fiert având grijă să adunăm spuma care se formează. Când pulpele sunt fierte, oprim focul şi strecurăm supa. Într-un alt vas punem uleiul la încins, adăugăm ceapa şi ardeiul tăiate cubuleţe şi morcovul rondele. Călim legumele preţ de 2-3 minute şi turnăm supa peste ele, nu înainte de a o măsura pentru a şti exact cât orez folosim (la o cană (măsură) de orez trebuie să avem 3 căni (măsuri) şi jumătate de supă). Completăm cu apă dacă este nevoie pentru a avea 3 căni jumătate în total şi atunci când începe să clocotească adăugăm orezul curăţat şi spălat în 3-4 ape. Condimentăm cu sare şi delikat după gust, adăugăm şi pulpele pe care între timp le-am dezosat şi le-am tăiat în bucăţi mai mici. Lăsăm să fiarbă 15-20 de minute, până când orezul este bine fiert.
Să aveţi poftă!
ce fel de orez ai folosit?
Am folosit orez cu bob lung de la Scotti, dar se poate folosi orice marca atat timp cat orezul e de acelasi tip.
ai voie sa-i faci reclama?
De ce nu? Atat timp cat eu sunt multumita de produsele lor, le pot recomanda si celorlalti.