Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Copănele lipicioase

Posted on 4 February, 2012 by Dodo

Ingrediente:

  • 7 copănele (600 g)
  • 250-300 ml bere
  • 2-3 căței usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 3 linguri oțet
  • 3 linguri miere
  • piper
  • sare
  • boia

Preparare: Curățăm bine bine copănelele, eventual le putem trece puțin deasupra flăcării de la aragaz dacă observăm că mai au puf pe ele după care le spălăm. Pentru marinată, amestecăm mierea, sosul de soia, oțetul, condimentele și ustoriul pisat după care completăm cu bere (eu am folosit cam 200 ml pentru asta). Turnăm marinata peste copănele, trebuie să fie acoperite de marinată și dăm vasul deoparte pentru 4-5 ore. După tot acest timp încingem puțin ulei de măsline într-o tigaie și așezăm copănelele. Le lăsăm 2-3 minute pe o parte, apoi le întoarcem și acoperim tigaia cu un capac. Avem grijă să le supraveghem constant pentru că apa lăsată de copănele scade destul de rapid. Atunci când se întămplă acest lucru mai adăugăm puțină bere. Mai întoarcem copănelele din când în când, iar atunci când sunt făcute (după aproximativ 20-25 de minute, în funcție de cât sunt ele de mari) le lăsăm fără capac până scade tot lichidul și astfel vor căpăta acel celebru calificativ de “lipicioase”. Cum altfel să se lipească de degetele noastre și să nu ne lăsăm până nu dăm gata și ultima îmbucătură cât sunt încă fierbinți?

Am servit alături de o porție de legume mexicane trase în tigaie cu puțin unt.

Copanele lipicioase

Posted in Mâncăruri de bază | Tags: bere, boia, copanele, copanele lipicioase, legume, piper, usturoi |
« Franzelă sărată umplută
Linte cu crenvuști »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014