Ingrediente:
- 300 g linte
- 2 crenvuști groși
- 1 roșie
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 ceapă
- sos de roșii
- 2-3 linguri ulei
- foi de dafin
- sare
- piper
Preparare:
Începem prin a spăla lintea, după care o punem la fiert. Curățăm și tocăm legumele cubulețe.
Când lintea este aproape fiartă punem uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. și călim legumele, dar roșia o lăsăm ultima.
Crenvuștii îi tăiem rondele și îi punem peste legumele din tigaie alături de foaia de dafin.
Imediat ce lintea este fiartă o scurgem și o adăguăm în tigaie. Adăugăm și sosul de roșii (2-3 linguri), condimentăm cu sare și piper după gust, adăugăm puțină apă dacă dorim mai mult sos și mai lăsăm pe foc 3-4 minute.
Poftă bună!