Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Muşchi de porc la cuptor

Posted on 13 February, 2012 by Dodo

Ingrediente:

  • 1 mușchiuleț montana (nu știu cât cântărea, cert e ca era destul de mărișor)
  • 3 linguri muștar
  • 1 lingură cimbru uscat
  • 2 linguri pătrunjel uscat
  • 12-14 felii de kaizer (în funcție de cât de mare e mușchiul montana)
  • 2-3 linguri ulei
  • 200 ml supă
  • sare
  • piper

Preparare:  Pentru început feliem kaizerul, nu foarte foarte subțire pentru a nu se usca. Spălăm bine mușchiul montata și îl ștergem ușor folosind servețele de hârtie pentru a absorbi excesul de apă, după care în condimentăm cu sare si și piper. Între timp amestecăm muștarul cu cimbru și pătrunjelul uscat.

Vom întinde amestecul de muștar pe toate părțile mușchiulețului. Eu nu am vrut sa folosesc prea mult muștar, dar dacă nu va deranjează gustul acestuia puteți pune cu încredere încă 2 linguri în plus.

Așezăm mușchiulețul astfel îmbrăcat în muștar peste feliile de kaizer ușor suprapuse unele peste altele și fie fixăm kaizerul cu scobitori, fie legăm mușchiulețul cu o ață de bucătărie. Eu nu am avut ață așa încât am fixat câte 2 scobitori pe fiecare felie de kaizer, sa fiu sigură ca stă nemișcat la locul lui.

Încingem uleiul într-o tigaie și prăjim ușor întreg mușchiulețul pe toate părțile până ce kaizerul se rumenește ușor. Atenție, face destul de urât la temperaturi înalte și va trebui să fiți pregătiți pentru a spăla aragazul în urma acestei operațiuni :( Eu am tăiat mușchiulețul în două pentru că altfel nu îmi încăpea în tigaie.

Transferăm mușchiulețul astfel rumenit într-o tavă sau un vas termorezistent, adăugăm cei 200 ml de supă călduță (poate fi si de legume), acoperim vasul și îl introducem în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 1 oră jumătate. Timpul de coacere depinde de cât de mare este mușchiulețul. Pentru a verifica dacă este bine făcut, introducem un cuțit ascuțit în cea mai înaltă parte a mușchiulețului, iar dacă atunci când scoatem cuțitul nu iese sânge, înseamnă că este gata. Nu uitați să scoateți scobitorile!

Noi am servit cu piure de cartofi. Foarte fraged și aromat, dar parcă data viitoare aș încerca cu mai mult muștar.

Muschiulet de porc

Din păcate pozele sunt făcute la lumina neonului și nu se poate aprecia preparatul la adevărata lui valoare :(

Posted in Mâncăruri de bază | Tags: cimbru, fraged, ierburi, la cuptor, mirodenii, montana, muschi, mustar, patrunjel |
« Linte cu crenvuști
Pulpe de pui cu sos chinezesc »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014