Ingrediente:
- 500 g făină
- 15-20 g drojdie
- 30 g unt
- 1 linguriţă rasă rozmarin
- 1 linguriţă sare
- 250-300 ml apă caldă
- 200 g brânză sărată
- 2 ouă
Preparare: Cernăm făina într-un bol, facem în mijlocul său o adâncitură în care adăugăm drojdia şi apa călduţă, amestecăm uşor încorporând făina puţin câte puţin după care adăugăm sarea, rozmarinul şi untul moale. Frământăm până obţinem un aluat omogen pe care îl lăsăm la crescut jumătate de oră.
Pentru umplutură, pasăm brânza sărată cu o furculiţă sau o punem la blender/robot şi adăugăm ouăle. Eu am folosit o brânză de oi destul de grasă, iar după ce am pasat-o am obţinut o cremă, astfel că nu a mai fost nevoie să adaug alte ingrediente. Dacă doriţi, puteţi pune şi puţin chimen zdrobit. Mie nu îmi place aroma de chimen, aşa că am sărit peste această etapă.
După ce am lăsat aluatul la crescut, întindem o foaie subţire pe care o porţionăm în pătrate cu latura de 6-7 cm. Fiecare pătrat îl împărţim în trei părţi. Pe partea din mijloc punem o lingură de umplutură, iar celelalte două părţi le tăiem fâşii de câţiva milimetri pe care le vom împături alternativ peste umplutură, cum am făcut şi la franzela umplută.
Aşezăm pateurile într-o tavă în care am pus hârtie de copt, le ungem cu ou bătut, presărăm puţin mac sau susan şi introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
Să vă fie de bine!
Si iasa pateul….ca vorba aia e 1 Aprilie 😀