Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Tort cu marţipan

Posted on 16 April, 2012 by Dodo

În urmă cu câteva săptămâni am fost contactată de cei de la Dr. Oetker pentru a participa la campania promoţională “Primăvara cu gust de sărbătoare” pentru pregătirea unei reţete dintr-o listă de reţete propuse. Am ales un tort, având în vedere faptul că se apropiau sărbătorile pascale. Am primit ingredientele necesare de la Dr. Oetker zilele trecute şi am trecut la treabă. Deşi poate părea o reţetă complexă, puteţi fi siguri de reuşita reţetei având în vedere produsele de calitate folosite.

De asemenea, dvs puteţi câştiga un set de prăjiturit (o mănuşă, un şorţ de bucătărie, un şpriţ de ornat, o sită pentru pudrat plus multe alte produse Dr. Oetker) prin participarea la concursul organizat de Dr. Oetker prin răspunsul la o întrebare foarte foarte simplă: “Care este prăjitura ta preferată?”.  Pentru mai multe detalii accesaţi linkul de aici. Vă doresc multă multă baftă şi sărbători fericite în continuare!

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • 40 ml ulei
  • 70 g glazură de ciocolata neagră Dr. Oetker
  • 1/2 plic marţipan Dr. Oetker ras fin
  • 120 g făină
  • 2 linguriţe rase praf de copt Dr. Oetker

Ingrediente cremă:

  • 500 ml frişcă
  • 1 plic gelatina Dr. Oetker
  • 30 g glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
  • 1 plic marţipan Dr. Oetker
Ingrediente glazură:
  • 1 lingură rasă cu gem de caise
  • 1 plic glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
SDC16983

Preparare: Pentru prepararea aluatului se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, glazura de ciocolată călduţă şi marţipanul ras.

SDC16992

Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în compoziţie.

SDC16995

Compoziţia astfel preparată se toarnă în forma de copt cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit.

SDC16998

După ce blatul s-a răcit îl tăiem în două nivele pe orizontală.

SDC17003

Pentru prepararea cremei se bate spumă frişca, se înmoaie gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi apoi se încorporează în frişcă. Jumătate din frişcă se amestecă cu marţipanul ras, iar cealaltă jumatate se amestecă cu glazura de ciocolată topită şi răcită. Se aşează jumătatea de jos a blatului pe platoul în care servim tortul, apoi se întinde crema cu marţipan, iar în continuare peste crema cu marţipan se întinde uşor crema de frişcă cu glazură de ciocolată. Se acoperă cu jumătatea de sus a blatului şi se păstrează circa 1 oră în frigider pentru întărirea cremei.

SDC17060

Pentru decor se unge tortul cu gem, se prepară glazura conform indicațiilor de pe plic și se acoperă tot tortul cu glazură.

SDC17063

Separat, putem prepara o glazură din 2-3 linguri de zahăr pudră şi câteva picături de suc de lămâie, cu care vom trasa câteva linii fine pe întreaga suprafaţă a tortului. Până la servire se păstrează în frigider.

SDC17070

Să vă fie de bine!

SDC17074

Posted in Torturi şi tarte | Tags: ciocolata, frisca, glazura, martipan, tort | 2 Comments
« Prăjitură de post cu afine
Pască cu smântână şi pandişpan »

2 thoughts on “Tort cu marţipan”

  1. Pingback: Ruladă cu spanac | Bucataria lui Dodo | Bucataria lui Dodo

  2. Pingback: Tort cu fulgi de cereale | Bucataria lui Dodo | Bucataria lui Dodo

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ▼Torturi şi tarte (31)
    • Kadayif
    • La multi ani 2014!
    • Tartă cu cremă de afine
    • Tartă cu lămâie şi plapumă de bezea
    • Tartă cu mousse de ciocolată
    • Tartă cu pere şi ciocolată
    • Tarte cu mere şi smântână
    • Tort "Mie îmi pasă"
    • Tort alb-negru cu brânză fină
    • Tort cu cafea
    • Tort cu crème brûlée
    • Tort cu fulgi de cereale
    • Tort cu marţipan
    • Tort cu mure şi nucă
    • Tort de banane cu ricotta
    • Tort de ciocolată a la Mississippi
    • Tort de ciocolată cu căpşuni
    • Tort de ciocolată cu zmeură
    • Tort de grapefruit cu ciocolată
    • Tort de kiwi cu iaurt
    • Tort de mere
    • Tort de mere cu gelatină
    • Tort de şampanie cu zmeură
    • Tort delicios cu banane
    • Tort delicios cu banane
    • Tort din fructe de pădure asortate
    • Tort diplomat cu fructe
    • Tort diplomat de portocale
    • Tort fin cu miere şi nuci
    • Tort şah
    • Tort trunchi de copac

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014