În urmă cu câteva săptămâni am fost contactată de cei de la Dr. Oetker pentru a participa la campania promoţională “Primăvara cu gust de sărbătoare” pentru pregătirea unei reţete dintr-o listă de reţete propuse. Am ales un tort, având în vedere faptul că se apropiau sărbătorile pascale. Am primit ingredientele necesare de la Dr. Oetker zilele trecute şi am trecut la treabă. Deşi poate părea o reţetă complexă, puteţi fi siguri de reuşita reţetei având în vedere produsele de calitate folosite.
De asemenea, dvs puteţi câştiga un set de prăjiturit (o mănuşă, un şorţ de bucătărie, un şpriţ de ornat, o sită pentru pudrat plus multe alte produse Dr. Oetker) prin participarea la concursul organizat de Dr. Oetker prin răspunsul la o întrebare foarte foarte simplă: “Care este prăjitura ta preferată?”. Pentru mai multe detalii accesaţi linkul de aici. Vă doresc multă multă baftă şi sărbători fericite în continuare!
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 80 g zahăr
- 40 ml ulei
- 70 g glazură de ciocolata neagră Dr. Oetker
- 1/2 plic marţipan Dr. Oetker ras fin
- 120 g făină
- 2 linguriţe rase praf de copt Dr. Oetker
Ingrediente cremă:
- 500 ml frişcă
- 1 plic gelatina Dr. Oetker
- 30 g glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
- 1 plic marţipan Dr. Oetker
Preparare: Pentru prepararea aluatului se bat spumă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, glazura de ciocolată călduţă şi marţipanul ras.
Se amestecă făina cu praful de copt şi se încorporează în compoziţie.
Compoziţia astfel preparată se toarnă în forma de copt cu diametrul de 26 cm, tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit.
După ce blatul s-a răcit îl tăiem în două nivele pe orizontală.
Pentru prepararea cremei se bate spumă frişca, se înmoaie gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi apoi se încorporează în frişcă. Jumătate din frişcă se amestecă cu marţipanul ras, iar cealaltă jumatate se amestecă cu glazura de ciocolată topită şi răcită. Se aşează jumătatea de jos a blatului pe platoul în care servim tortul, apoi se întinde crema cu marţipan, iar în continuare peste crema cu marţipan se întinde uşor crema de frişcă cu glazură de ciocolată. Se acoperă cu jumătatea de sus a blatului şi se păstrează circa 1 oră în frigider pentru întărirea cremei.
Pentru decor se unge tortul cu gem, se prepară glazura conform indicațiilor de pe plic și se acoperă tot tortul cu glazură.
Separat, putem prepara o glazură din 2-3 linguri de zahăr pudră şi câteva picături de suc de lămâie, cu care vom trasa câteva linii fine pe întreaga suprafaţă a tortului. Până la servire se păstrează în frigider.
Să vă fie de bine!
Pingback: Ruladă cu spanac | Bucataria lui Dodo | Bucataria lui Dodo
Pingback: Tort cu fulgi de cereale | Bucataria lui Dodo | Bucataria lui Dodo