Ingrediente:
- 6 copănele pui
- 500 g ciuperci
- 5 cartofi
- 400 ml smântână
- 100 g caşcaval
- 3-4 linguri ulei
- sare
- piper (eu am folosit un mix din 4 feluri de piper)
Între timp curăţăm ciupercile şi le trecem rapid sub un jet de apă rece. Deşi se spune că ciupercile nu se spală, eu nu pot sări peste această etapă. Mai bine le ţin 5 minute în plus în tigaie pentru a se evapora apa absorbită la spălare decât să le las aşa
Când puiul s-a rumenit şi intră furculiţa uşor în el, adăugăm şi ciupercile. Dacă sunt mari, le putem tăia în două.
Curăţăm cartofii, îi tăiem cubuleţe şi îi punem la fiert în apă cu puţină sare. Îi lăsăm să fiarbă pentru 10-12 minute, doar cât să intre furculiţa în ei, nu trebuie să fie bine fierţi.
După ce s-a evaporat sucul lăsat de ciuperci în tigaie, adăugăm smântâna. Dacă doriţi să obţineţi un sos mai gros, adăugaţi 1-2 linguri de făină în smântână înainte de a o adăuga peste pui şi ciuperci. Eu nu am adăugat deoarece cartofii conţin amidon şi nu am vrut ca sosul să fie foarte gros. Lăsăm să dea câteva clocote, iar dacă consideraţi că mai este necesar, acum puteţi să mai adăugaţi sare sau piper.
Începem asamblarea preparatului astfel: într-un vas termorezistent punem cartofii fierţi şi scurşi după care adăugăm carnea cu ciupercile şi bineînţeles sosul de smântână. Deasupra radem caşcavalul şi introducem vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, până când obţinem o crustă frumoasă. Eu am asamblat şi într-un vas mai mic, pentru o porţie individuală, porţie ce v-o prezint şi vouă.
Deşi e un preparat puţin mai greu pentru căldurile de afară, merită încercat mai ales acum când apar şi cartofii noi!
Poftă bună!
Cand participi la MasterChef?
Ehee, sa stii ca mi-ar placea, dar mai am de munca pana ajung la nivelul MasterChef..
Cu siguranta voi incerca reteta ta.Bravo,felicitari.
Multumesc! Sper sa va fie pe plac!