După cum aţi observat, în urmă cu câteva zile am adaugat pe blog un banner “Bucătar real”. Iar acum să vă explic ce e cu el în cazul în care nu aţi avut curiozitatea să daţi click pe banner. În urma participării la competiţia organizată de Real Hypermarket am reuşit să ma calific în cea de-a doua etapă a competiţiei, am primit vasul Pyroflam şi prin urmare am obţinut şi acest minunat titlu de care mă bucur foarte mult. Iar acum să vă fac cunoştinţă cu celebrul vas Pyroflam, foarte util în orice bucătărie.
Tare ochios… bine mai stă pe masa din bucătărie 😀
Imediat ce am primit vasul Pyroflam am zis că trebuie să ma apuc de treabă. M-am tot gândit şi răzgândit cu ce reţetă minunată să îi fac inaugurarea, iar în cele din urmă am rămas cu gândul la o reţetă inedită marca Jamie Oliver. În această reţetă cannelloni sunt aşezaţi în vasul ceramic sub forma de “fagure”, nu cum suntem noi obişnuiţi. Iar pentru acesta vasul Pyroflam este perfect!
Să vă zic acum de ce anume avem nevoie:
- 250 g cannelloni
- parmezan ras
- ulei de măsline
- sare
- piper proaspăt măcinat
Pentru ragu de legume ne trebuie:
- 2 morcovi potrivit de mari
- 1 bucăţică de ţelină
- 1 ceapă roşie (eu am folosit albă)
- 1 fir de praz
- 10 ciuperci marişoare
- 3 conserve de roşii mărunţite (400 g/conservă)
- 2 căţei de usturoi
- busuioc proaspăt (eu nu am pus)
- 1 lingură de zahăr (opţional)
Pentru baza de spanac:
- 750 g spanac proaspăt
- nucşoară
- 400 g smântână pentru gătit
- 4 fileuri de anşoa
- parmezan (eu am folosit 40 de grame)
Într-un vas amestecăm smântâna cu parmezanul ras şi fileurile de anşoa tocate mărunt. Gustăm sosul, iar dacă mai considerăm necesar putem adăuga un praf de sare.
Dacă tot am reuşit să pregătim toate cele necesare , eu zic că ar fi timpul să asamblăm preparatul în mult aşteptatul vas Pyroflam 😀 Vă spun de pe acum că nu este nevoie să îl pregătim în niciun fel, nu necesită ulei sau unt pe pereţii săi. Începem prin a adăuga în vas jumătate din sosul de smântână. Apoi cu multă grijă adăugăm spanacul, încercând pe cât posibil să nu amestecăm cele două sosuri. Acum e momentul să aşezăm cannelloni peste spanac, împingându-i uşor în sosurile din vas.
Cu ajutorul unei linguri umplem cannelloni cu ragú-ul de legume pregătit anterior.
Îmbrăcăm totul cu sosul de smântână ce ne-a rămas şi presărăm parmezan ras, fiecare după plac sau pofte.
Introducem minunăţie de vas îmbogăţit de gusturi puternice de legume în cuptorul preîncălzit şi îl lăsăm să se odihnească unde-i stă lui mai bine, la temperaturi de 200 de grade pentru 40-45 de minute. Când nu mai facem faţă aromelor ce vin din cuptor şi observăm o crustă frumos aurie putem scoate vasul la lumină.
Eu zic să mai avem puţină răbdare să se răcorească 5-10 minute preparatul final pentru că imediat ce îl gustăm nu ne mai putem opri.
Iar dacă e să ne amintim şi modul în care Jamie îşi prezintă reţetele, cu siguranţă nu ne lăsăm până nu servim o porţie dublă.
Deşi e o reţetă pe bază de legume, nu mi-a venit să cred cât e de gustoasă. V-o recomand din toată inima!
Să vă fie de bine!
Dodo, ragu de legume nu pui si sub canneolli? adica, in cartea sa, Jamie punea: sos smantana, spanac, ragu apoi canneolli (pe care ii presa un pic ca sa intre cele 3 sosuri) si apoi iar ragu si smantana:)
In weekend fac si eu
Eu nu am pus ragu de legume sub cannelloni pentru ca sosul e destul de subtire si acestia se vor umple oricum fara probleme. In plus, fiind nevoita sa tin pastele in apa fierbinte pret de 1 minut, acestea s-au inmuiat si nu mai aveau aceeasi rigiditate pentru a le apasa in sos. Sper sa iti placa si tie, sunt delicioase!
Mersi mult! O sa adaug poza sambata:)