Ingrediente:
- costiţă afumată
- cartofi noi
- 3-4 linguri ulei de măsline
- sare mare
- piper
- cimbru
- salvie
Preparare: Curăţăm şi spălăm cartofii noi, pe cei mici îi lăsăm întregi iar pe cei mai mari îi tăiem în două sau în patru. Îi punem într-un bol, îi stropim cu uleiul de măsline, adăugăm condimentele şi îi amestecăm bine bine pentru a se condimenta pe toate părţile. Cartofii astfel condimentaţi îi aşezăm într-un vas termorezistent, pentru a forma un pat pentru costiţă.
Spălăm costiţa sub un jet de apă călduţă, o porţionăm şi o aşezăm peste cartofi. Eu nu am mai adăugat niciun condiment peste ea pentru că era destul de sărată şi m-am gândit că o să compenseze cartofii suficient de aromaţi.
Acoperim vasul cu o folie de aluminiu sau cu un capac şi introducem totul la cuptor pentru aproximativ o oră jumătate, la 190 de grade. Atunci când costiţa se desprinde uşor de pe oase, înseamnă că este gata.
Desi se spune ca pofta vine mancand, in cazul de fata pofta a venit o data cu privirea pozei de prezentare. Sunt convins ca a iesit delicioooos 😀
P.S. Vreau si euuuuu!!!