Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Ruladă cu spanac

Posted on 11 July, 2012 by Dodo

Mai ţineţi minte când v-am povestit de campania celor de la Dr. Oetker “Primăvara cu gust de sărbătoare”? Ei bine, atunci a trebuit să aleg o reţetă din cele propuse de ei, să îmi trimită ingredientele necesare, să mă apuc de treabă şi bineînţeles să vă prezint şi vouă rezultatul final. La momentul respectiv am ales Tortul cu marţipan de care am fost încântaţi cu toţii. Dar chiar şi aşa am rămas cu gândul la rulada cu spanac prezentă în cărticica lor de bucate. Trebuia să o încerc cu prima ocazie, aşa că m-am apucat de treabă.

Ingrediente aluat:

  • 400 g faină
  • 250 ml lapte călduţ
  • 50 g unt moale
  • 1 plic de drojdie Dr. Oetker
  • 1 ou
  • 1 lingură zahăr
  • sare
  • puţin coriandru măcinat
  • puţin cardamon măcinat (eu nu am pus)
Ingrediente umplutură:
  • 400 g spanac fiert
  • 1 ceapă mică
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 2 ouă
  • 3-4 linguri pesmet
  • 100 g brânză de oaie (eu nu am pus)
  • 1/2 ardei roşu
Preparare: Începem cu aluatul, pentru că îl vom lăsa să se odihnească şi el niţel. Într-un bol amestecăm conţinutul plicului de drojdie cu zahărul şi o lingură de lapte cald. Lăsăm 10 minute la loc cald, după care adăugăm făina cernută, untul topit, laptele, coriandrul, cardamonul şi sarea. Frământăm bine şi lăsăm aluatul la dospit până pregătim umplutura.
Tocăm mărunt ceapa şi o călim în uleiul încins după care adăugăm spanacul, usturoiul pisat, sarea şi piperul. Lăsăm tigaia pe foc pentru 3-4 minute după care oprim focul şi adăugăm ouăle şi pesmetul.
Răsturnăm aluatul crescut pe masa de lucru tapetată cu făină şi îl întindem în foaie dreptunghiulară.
Aşezăm umplutura de spanac peste foaie, lăsând liberă o margine de 2 cm. Dacă doriţi să puneţi brânza de oaie, acum e momentul să o rupeţi bucăţele pe întreaga suprafaţă a foii. Eu în schimb am pus fâşii de ardei roşu.  
 
Rulăm aluatul pe lungime şi în aşezăm cu îmbinarea în jos, în tava tapetată cu hârtie de copt.
Vă sfătuiesc să folosiţi o tavă de chec/cozonac pentru a-şi păstra frumos forma.  Ungem rulada cu un gălbenuş de ou amestecat cu 1 lingură de lapte şi presărăm mac sau susan, după preferinţe.

Lăsăm ştrudelul astfel obţinut încă 20-25 de minute la crescut după care îl coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.

 

Posted in Mâncăruri de bază |
« Prăjitură cu brânză şi glazură de ciocolată
Budincă de pâine »

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014