Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Pacheţele cu măsline

Posted on 3 August, 2012 by Dodo

Ingrediente aluat:

  • 500 g făină
  • 80 g margarină
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 linguriţă de zahăr
  • 250 ml apă călduţă
  • 20 g drojdie proaspătă

Ingrediente umplutură:

  • 100 g măsline fără sâmburi
  • 1 cartof fiert
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • piper

Preparare: Pentru aluat, cerneţi făina într-un bol, faceţi o adâncitură în făină, adăugaţi drojdia, margarina aflată la temperatura camerei, apa călduţă, sarea şi zahărul şi frământaţi până obţineţi o bilă omogenă. În funcţie de tipul de făină folosit este posibil să mai fie nevoie de câteva linguri de apă sau de făină în plus. Lăsăm aluatul la crescut pentru 30 de minute.

Între timp, pregătim umplutura. Curăţăm de coajă cartoful fiert şi îl tăiem în două. Într-un blender sau în robotul de bucătărie punem cartoful, măslinele fără sâmburi, condimentăm cu sare şi piper, adăugăm uleiul de măsline şi mixăm pentru 1 minut, până obţinem o pastă omogenă.

Împărţim aluatul în două părţi, iar din fiecare parte întindem o foaie de câţiva milimetri grosime. Tăiem pătrate, în mijlocul fiecăruia punem o linguriţa din umplutura cu măsline, după care le îndoim şi le presăm bine capetele. Eu am umplut câteva pacheţele şi cu spanac, pe care l-am călit înainte cu câţiva căţei de usturoi şi puţină ceapă.

Într-un mojar zdrobim câteva fire de pătrunjel, cimbru proaspăt, chimen şi sare grunjoasă, adăugăm câteva picături de ulei de măsline şi ungem pacheţelele cu acest amestec.

Le coacem în cuptorul preîncălzit la 190 de grade pentru 15-20 de minute, până devin frumos aurii. După ce le scoatem din cuptor, le acoperim cu un prosop şi le lăsăm aşa să se răcească.

 

Posted in Mâncăruri de post |
« Bombiţe umplute cu gem dulce-acrişor
Fursecuri cu banane şi ciocolată »

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ▼Mâncăruri de post (12)
    • Cartofi "prăjiţi" la cuptor
    • Cartofi cu mălai (de post)
    • Mâncărică de ardei (de post)
    • Mâncărică de cartofi cu usturoi (de post)
    • Mâncărică de praz cu ciuperci (de post)
    • Orez cu ciuperci (de post)
    • Orez cu legume
    • Pacheţele cu măsline
    • Pâine cu pesto
    • Pâine integrală cu seminţe
    • Supă de mazăre
    • Turtiţe cu ardei şi măsline
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014