Ingrediente:
- 15 g gelatină
- 375 ml lapte
- 1 bucată coajă de lămâie
- 40 g orez
- 2-3 linguri zahăr
- 200 ml frişcă
- 1 plic zahăr vanilat
- 200 g mure
- 2 linguriţe miere
- 3 piersici din compot
Preparare: Gelatina se înmoaie 10 minute în apă rece, într-o cană. Laptele şi coaja de lămâie se pun la fiert într-o crăticioară. Când începe să fiarbă laptele, se adaugă orezul, amestecând. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute, până ce bobul de orez este bine pătruns. Se îndepărtează apoi coaja de lămâie şi se adaugă zahărul. Gelatina se topeşte la microunde pentru câteva secunde (atenţie să nu fiarbă!) şi se adaugă în orezul cu lapte. Se lasă să se răcească după care se înglobează frişca bătută. Amestecul obţinut se repartizează în 4 boluri clătite cu apă rece, se nivelează şi se lasă la frigider pentru 3-4 ore.
Între timp se curăţă murele, se spală şi se lasă să se scurgă. Jumătate din cantitate se pasează în mixer şi se îndulcesc cu miere. Sosul astfel obţinut se pune într-o crăticioară la foc mic pentru a fierbe timp de 5-6 minute, cât să se lege. Piersicile se taie bucăţi şi se pasează şi ele, obţinând astfel un alt tip de sos.
Pentru a asambla desertul, formele în care este budinca se plonjează puţin într-un vas cu apă rece şi desprindem cu atenţie budinca de pe marginile bolurilor cu ajutorul unei palete sau a unui cuţit. Se răstoarnă apoi budinca pe farfurii şi se serveşte cu sosul de mure şi cel de piersici, precum şi cu fructele oprite pentru decor.
După puţin mai multă muncă şi ceva răbdare pentru decor, ne putem bucura de un desert într-adevăr regal…
Deosebit de fin, iar combinaţia de orez cu sos de fructe e demenţială!
Pingback: Budincă regală – Desertul de Argint | Bucataria lui Dodo | Bucataria lui Dodo