Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Friptură perfectă de miel

Posted on 14 October, 2012 by Dodo

Ingrediente:

  • o pulpă de miel de aproximativ 2 kg
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 tulpini de ţelină
  • o căpăţână de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • cimbru
  • rozmarin
  • dafin
  • salvie
Un mod nou de a prepara carnea de miel, din punctul meu de vedere. O friptură într-adevăr perfectă ce combină atât de bine aromele ierburilor. Aş îndrăzni chiar să zic că poate fi şi pe placul persoanelor ce nu agrează mielul, în general.
De fapt, cum altfel ar putea fi o reţetă ce îi aparţine lui Jamie Oliver? :)

Preparare: Încălziţi cuptorul la 240 de grade. Scoateţi carnea de miel din frigider cu 30 de minute înainte de a o băga în cuptor. Curăţaţi legumele şi tocaţi-le mare. Puneţi toate legumele, căţeii de usturoi şi ierburile în mijlocul unei tăvi de copt şi stropiţi-le cu ulei. Stropiţi carnea de miel cu ulei şi asezonaţi-o bine cu sare şi piper, frecând-o bine pe toate părţile. Puneţi carnea deasupra legumelor.

Acoperiţi tava cu o folie de aluminiu sau un capac şi puneţi tava în cuptorul preîncălzit. Micşoraţi flacăra la 200 de grade şi lăsaţi friptura să se coacă timp de o oră şi jumătate. În cazul în care doriţi să gătiţi alături şi câteva legume, acum e momentul să le adăugaţi. Eu am adăugat câţiva cartofi tăiaţi în sferturi, presăraţi cu sare.

Ungeţi carnea de miel la jumătatea timpului de coacere, iar dacă legumele par prea uscate, adăugaţi puţină apă în tavă ca să nu se ardă. Atunci când carnea de miel este gata, după gustul vostru, scoateţi tava din cuptor şi lăsaţi-o să se odihnească aproximativ 15 minute.

Cum reţeta îi aparţine lui Jamie, vă redau aici sfaturile lui privind tăierea cărnii de miel:

La miel, nu cred că există un mod corect sau unul greşit de a tăia carnea. Înfăşuraţi un şervet în jurul capătului osului şi ţineţi-l cu fermitate. Folosiţi un cuţit ascuţit pentru a tăia carnea dinspre voi către exterior. Puneţi toată carnea tăiată pe un platou şi serviţi-o cu sosul fierbinte de la carne şi cu legumele coapte.

Posted in Mâncăruri de bază | Tags: carne miel, Featured, friptura perfecta, ierburi, legume |
« Cozonac de post
Tagliatelle cu sos de smântână »

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014