Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Plăcintă cu brânză şi stafide

Posted on 7 November, 2012 by Dodo

Ingrediente:

  • 1 pachet foi de plăcintă
  • 700 g brânză de vaci
  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 400 g smântână
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • esenţă de vaniie
  • 150 g stafide
  • ulei

Preparare: Lăsăm foile de plăcintă la dezgheţat, iar între timp pregătim umplutura. Mixăm brânza de vaci cu 200 g zahăr, ouăle, zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. După preferinţe, se poate adăuga şi coaja de lămâie sau de portocale, pentru o aromă mai puternică. Adăugăm stafidele şi amestecăm uşor cu lingura.

Desfacem foile de plăcintă şi le acoperim cu un prosop umezit uşor pentru a nu se usca, astfel acestea nu se vor rupe când lucrăm cu ele. Luăm prima foaie, o ungem cu puţin ulei, adăugăm cea de-a doua foaie pe care o ungem din nou cu ulei şi repetăm acest pas până ajungem la 5 foi. Peste foi adăugăm o treime din compoziţia de brânză, întindem pe întreaga suprafaţa şi rulăm. La fel procedăm şi cu restul foilor. Eu am avut un pachet cu 15 foi, deci în final am  obţinut 3 rulouri umplute cu brânză. Tapetăm o tavă rotundă cu diametrul de 26 cm cu hârtie de copt şi aşezăm rulourile în formă de melc, unul în continuarea altuia. Nu e nicio problemă dacă atunci când îndoim rulourile, acestea se mai rup pe ici pe colo, pentru că se vor acoperi cu smântâna amestecată cu restul cantităţii de zahăr. După ce am acoperit totul cu smântână, introducem tava în cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra.

Posted in Aluaturi dulci | Tags: branza, foi de placinta, placinta, smantana, stafide | 1 Comment
« Pâine cu pesto
Tarte cu mere şi smântână »

One thought on “Plăcintă cu brânză şi stafide”

  1. Cosmina Dinca says:
    17 January, 2014 at 12:02 pm

    Placinta este bestialaaaa!!!! Mi-au iesit 2 tavi din 3 rulouri! Este mai buna decat orice placinta cu branza…iar marginea este caramelizata de la zaharul din smantana…este criminala. Multumim frumos pentru reteta! Ramane de baza 😉

Comments are closed.

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ▼Aluaturi dulci (28)
    • Biscuiţi cu afine
    • Bombiţe umplute cu gem dulce-acrişor
    • Cornuleţe de post
    • Cornuri cu gem
    • Cornuri cu mac
    • Cozonac cu cireşe
    • Cozonac cu nucă
    • Cozonac de post
    • Estonian kringle - cozonac cu scorţişoară
    • Gogoşi de post
    • Melci cu cacao
    • Melci din aluat în stil spaniol
    • Melcişori cu scorţişoară
    • Minciunele/Gogoşi
    • Mini ştrudele cu mere (de post)
    • Pască cu brânză
    • Pască cu ciocolată
    • Pască cu fructe confiate
    • Pască cu smântână
    • Pască cu smântână şi pandişpan
    • Plăcintă cu brânză şi stafide
    • Plăcintă cu mere (de post)
    • Plăcintă cu mere şi scorţişoară
    • Prăjiturele cu fructe
    • Sfinţişori (Mucenici)
    • Spirale cu gem şi nucă
    • Ştrudel cu mere
    • Ştrudel cu vişine
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014