Ingrediente pentru 2 porţii:
- 200 g hribi
- 1 ceapă roşie
- câteva fire de cimbru (eu am folosit 1 linguriţă cimbru uscat)
- 2 ouă
- 4 linguri smântână
- 50 g emmentaler sau caşcaval
- 20 g unt, plus o cantitate suplimentară pentru uns
- sare
- piper
Preparare:
Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o mărunt.
Hribii îi tăiaţi feliuţe.
Puneţi o tigaie la foc mare. Topiţi untul, adăugaţi hribii şi ceapa. Asezonaţi cu sare, piper şi cimbru, după gust. Lăsaţi-le pe foc 4-5 minute, amestecând des.
Ungeţi cu un strat subţire de unt vasele termorezistente şi împărţiţi amestecul de hribi în două.
Faceţi o gaură în mijloc cu ajutorul unei linguri şi spargeţi ouăle înăuntru. Condimentaţi-le cu sare şi piper proaspăt măcinat.
Turnaţi smântâna în jurul oului şi introduceţi vasele în cuptor pentru 10 minute. După acest timp, când ouăle încep să se coacă, adăugaţi brânza rasă şi introduceţi vasele din nou în cuptor pentru 3-4 minute, până ce brânza se rumeneşte frumos deasupra.
Serviţi-le fierbinţi, cu pâine prăjită.
Pot spune că a fost cel mai bun preparat pe bază de hribi!