Ingrediente:
- 800 g morcovi
- 2-3 felii kaizer/şuncă afumată
- 2 crenguţe rozmarin proaspăt
- 1 căţel usturoi
- 1 portocală
- 1 cub mic de unt
- sare
- piper
Preparare: Începem prin a pregăti punga în care se vor coace morcovii. Pentru aceasta, luăm o folie de aluminiu de aproximativ 70 cm lungime pe o îndoim în două pentru a obţine punga mai rezistentă, o îndoim din nou în două astfel încât să formăm o cută de mijloc, după care o deschidem.
Curăţam morcovii şi îi spălăm, după care pe cei mici îi putem lăsa întregi, iar cei mai mari îi tăiem felii rondele. Aşezăm morcovii grămadă în mijlocul foliei de staniol, pe una dintre părţile îndoite. Tăiem kaizerul şi căţelul de usturoi cât mai fin precum şi frunzele de rozmarin. Eu am folosit rozmarin uscat, însă având o aromă foarte puternică vă sfătuiesc să puneţi doar un vârf de cuţit. Împrăştiem kaizerul, rozmarinul şi usturoiul peste morcovi. Radem deasupra coaja de la jumătate de portocală, adăugăm un cub de unt şi condimentăm cu sare şi piper.
Împăturim cealaltă jumătate a foliei de aluminiu peste morcovi şi pliem marginile pentru a le închide, lăsând una singură deschisă. Stoarcem sucul de la jumătate de portocală în punga de staniol şi sigilăm ultima latură.
Punem punga de staniol într-o tavă în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 50 de minute.
Merită încercaţi pentru că se prepară foarte rapid şi constituie o cină ideală şi sănătoasă!