Ingrediente blat:
- 200 g biscuiţi digestivi
- 60 g unt
- 60 g ciocolată amăruie
Ingrediente cremă:
- 180 g ciocolată amăruie
- 180 g unt
- 4 ouă mari
- 180 g zahăr
- 200 ml smântână grasă
Ingrediente topping:
- 100 ml smântână grasă
- 2-3 linguri zahăr pudră
- ciocolată rasă
Preparare: Pentru a prepara blatul, introducem biscuiţii digestivi într-o pungă sigilată şi îi sfărâmăm bine cu un făcăleţ. Topim untul şi ciocolata la bain-marie. Amestecăm până se înmoaie apoi luăm bolul de pe foc şi turnăm biscuiţii zdrobiţi, amestecând până se omogenizează bine.
Punem acest amestec într-o formă de tort cu fundul detasabil, iar cu o lingură apăsăm compoziţia pe fundul şi pe marginile formei pentru a o nivela. Lăsăm blatul la rece să se întărească. Între timp preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Pentru cremă, topim ciocolata şi untul la bain-marie, apoi dăm vasul deoparte şi lăsăm crema să se răcească. Într-un alt bol mai mare batem cu mixerul ouăle împreună cu zahărul până ce se îngroaşă şi îşi dublează volumul. Adăugăm smântâna şi amestecăm, apoi încorporăm şi ciocolata topită şi untul. Turnăm amestecul peste blatul de biscuiţi şi îl dăm la cuptor pentru aproximativ 45 de minute, până se întăreşte. Tava mea de tort este un mai mică aşadar am fost nevoită să pregătesc încă două mini-tortuleţedin compoziţia obţinută.
Înainte de a-l scoate din formă îl lăsăm să se răcească bine. Dacă îl pregătiţi din timp şi va sta câteva ore la frigider, este bine să îl scoateţi de la rece cu 30 de minute înainte de servire, deoarece crema de ciocolată se va întări stând la frigider.
Pentru topping, batem smântâna cu zahărul pudră, după gust, până obţinem o frişcă groasă. Decorăm prăjitura cu frişca obţinută şi ciocolată rasă chiar înainte de servire.