După cum v-am obişnuit deja, din când în când avem parte de o surpriză dulce cu ajutorul produselor Dr. Oetker. Şi în acest an echipa Dr. Oetker România a fost alături de noi de sărbători şi ne-a surprins cu un pachet plin de bunătăţi ce ne ajută să pregătim cele mai reuşite deserturi. De această dată nu am reuşit să fotografiez pachetul dar când am ajuns acasă m-am bucurat să văd că am primit multe ajutoare pentru decorarea prăjiturilor şi a torturilor, păstăi de vanilie, esenţe, marţipan, creioane pentru decor plus ingredientele pentru tortul de mai jos. Aşa că între Crăciun şi Anul Nou m-am apucat de treabă şi am obţinut un tort fin cu aromă de cafea.
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 3 linguri apă fierbinte
- 150 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat Dr. Oetker
- 150 g făină
- 50 g amidon Gustin
- 2 linguriţe praf de copt Dr. Oetker
Ingrediente cremă:
- 2 plicuri Cremă de prăjituri cu gust de cafea
- 450 ml lapte fiert şi răcit (de la frigider)
- 4 linguri de zahăr pudră
Sirop:
- 300 ml apă caldă
- 100 g zahăr
- 2 linguriţe esenţă de cafea 38 ml Dr. Oetker
Ei bine, reţeta primită de la echipa Dr. Oetker prevedea şi un decor din 1 plic Spumă pentru deserturi cu gust de frişcă şi 150 ml lapte rece de la frigider, însă eu am avut suficientă cremă pentru a orna şi tortul cu ea aşa că am fost nevoită să renunţ la frişca pentru decor. Dar nu vă faceţi griji pentru că putem face uşor un alt desert cu frişcă Dr. Oetker pe care o să-l împărtăşesc cu voi.
Pentru a obţine cel mai bun tort de sărbători (şi nu numai, pentru că e delicios în orice moment al anului) cel mai bine e să implicăm întreaga familie în prepararea lui. Aşadar mama va fi cea care se va ocupa de blat şi îl va începe amestecând ouăle şi apa cu mixerul, la viteză maximă preţ de un minut. Adaugă apoi zahărul şi zahărul vanilinat, amestecă un minut la viteză mică şi apoi aproximativ 2 minute la viteză maximă. Apoi amestecă făina cu praful de copt şi amidonul şi adaugă la compoziţia obţinută anterior, amestecând continuu. Răstoarnă aluatul într-o formă cu diametrul de 24 cm, tapetată cu hârtie de copt.
Cum tata se pricepe să mânuiască focul, el e cel ce va pregăti cuptorul pentru coacerea blatului, ţinând cont de faptul că pentru cuptorul electric avem nevoie de o temperatură de 180 grade C, cuptorului cu aer fierbinte necesită o preîncălzire la 160 grade C iar cuptorul cu gaz va fi setat la treapta 2-3. Blatul va sta în cuptor pentru 25-30 de minute, iar după ce se răceşte mama îl va tăia de două ori pe orizontală, în trei felii.
Copiii sunt cei ce prepară siropul dizolvând zahărul în apă, adăugând apoi esenţa de cafea. Prepară crema conform instrucţiunilor de pe ambalaj folosint laptele rece de la frigider. Însiropează prima felie de blat şi o unge cu o treime din crema obţinută. Repetă operaţiunea şi îmbracă tortul cu crema rămasă, apoi decorează cu margarete, inimioare sau creioane decor.
Noi l-am ornat cât mai simplu pentru că timpul nu ne-a permis să ne jucăm mai mult.
Mulţumim Dr. Oetker pentru desertul uşor şi gustos!