Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Mini plăcinţele cu hribi

Posted on 20 June, 2014 by Dodo

Ingrediente:

  • 400 g aluat foietaj
  • 1 ceapă
  • 300 g hribi
  • mărar
  • sare
  • piper
  • 1 lingură smântână

hribi 3

Preparare: Lăsăm aluatul foietaj să se dezghețe la temperatura camerei, iar între timp ne ocupăm de umplutura plăcințelelor. Tocăm ceapa mărunt și o călim în 2 linguri de ulei de măsline. Adăugăm hribii tocați, condimentăm cu sare și piper și îi lăsăm și pe ei la călit. Dacă folosim hribi proaspeți, îi ținem pe foc până sunt bine pătrunși și s-a evaporat tot sucul lăsat de aceștia. Dar dacă folosim hribi congelați (fierți în prealabil) nu e nevoie să îi lăsăm pe foc mai mult de 7-8 minute. După ce s-au mai răcorit un pic adăugăm și smântâna, îi amestecăm bine și îi dăm deoparte.

Pe masa bine înfăinată așezăm aluatul foietaj și îl întindem un pic cu sucitorul. Apoi începem să decupăm cercuri mai mari decât baza formei de brioșe pe care o folosim. Și tot atâtea cercuri de dimensiunea bazei brioșelor (le vom folosi pe post de capacele). Așezăm cercul mai mare în forma de brioșe, ridicând marginile pe pereții formei, punem o lingură  – două de umplutură și acoperim cu cercul mai mic. Crestăm un pic căpăcelele plăcintelor noastre pentru un aspect mai frumos și pentru a evita ca acestea să formeze o cocoașă de aer (astfel aburul este eliminat iar foietajul se coace mai frumos).

Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 190 de grade, lăsând minunile să se ”maturizeze” preț de 20-25 de minute.

hribi 2

Un adevărat deliciu ce poate fi servit şi în “deplasare”… se potriveşte de minune prânzului la caserolă :)

hribi 1

Posted in Mâncăruri de bază | Tags: foietaj, gustare, hribi, mini placintele, pranz |
« Biscuiţi cu afine
Macrou afumat »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ▼Mâncăruri de bază (61)
    • Aripioare la cuptor
    • Beef wellington
    • Carne de vită cu sos tirolez
    • Cartofi franţuzeşti
    • Cartofi ţărăneşti
    • Cartofi umpluţi cu şuncă şi caşcaval
    • Chifle fără drojdie
    • Chifteluţe cu ardei copţi
    • Ciupercuţe gratinate
    • Clătite cu ciuperci
    • Clătite cu piept de pui
    • Clătite cu şuncă şi cascaval
    • Copănele lipicioase
    • Costiţă afumată cu cartofi noi
    • Cotlet de porc cu sos picant
    • Crocheţele din piept de pui
    • Dovleac cremos
    • Festivalul blogurilor gustoase
    • Ficăţei de pui cu mămăliguţă
    • Ficăţei de pui cu sos picant
    • Frigărui din piept de curcan
    • Friptură perfectă de miel
    • Lasagna belgiană
    • Linte cu crenvuști
    • Mâncărică de ardei cu carne
    • Mâncărică de mazăre
    • Mâncărică picantă la cuptor
    • Miel la cuptor
    • Mini plăcinţele cu hribi
    • Morcovi copţi la pungă
    • Muşchi de porc la cuptor
    • Omleta cu broccoli si conopidă
    • Omletă cu piept de pui
    • Orez cu pui
    • Orez sălbatic cu stafide şi usturoi
    • Ouă coapte cu hribi
    • Plăcintă cu brânză sărată
    • Plăcintă de pui cu legume
    • Pui în sos chinezesc
    • Pui italian
    • Pui jamaican
    • Pui vienez
    • Pulpe crocante cu roşii şi cartofi noi
    • Pulpe de pui cu ciuperci
    • Pulpe de pui cu orez oriental
    • Pulpe de pui cu sos chinezesc
    • Pulpe de pui în lapte
    • Risotto cu fructe uscate
    • Ruladă cu spanac
    • Ruladă de porc
    • Ruladă exotică cu pui
    • Rulori de porc cu legume
    • Salata caldă de couscous
    • Şniţele de curcan
    • Tartă cu broccoli şi piept de pui
    • Tartă cu dovlecei
    • Tartă cu hribi
    • Tocăniţă de hribi
    • Tocăniţă sub capac de pâine
    • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
    • Varză călită cu afumătură
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014