A venit momentul să vă prezint reţeta care mă salvează de foarte multe ori atunci când rămân fără pâine în casă, iar drumul până la magazin nu e tocmai o opţiune. Chiflele astea se fac fooarte rapid şi sunt super gustoase. Le putem servi ca atare, cu unt, cu brânză, cu guacamole… sau putem să le facem seară cu gândul că dimineaţă le vom servi la micul-dejun… dacă mai rămân până atunci 😉
- 500 grame faină
- 2 linguri griş
- 150 grame brânză
- 3 linguri iaurt
- 12 grame praf de copt
- 190 ml apă
- 1/2 linguriţă sare
Preparare: Cernem făină într-un bol, adăugăm grişul, praful de copt, sarea şi brânza. De cele mai multe ori am preparat aceste chifle cu brânză de vaci, dar le-am încercat şi cu brânză de burduf şi au fost la fel de bune. Totul depinde de gusturi şi, de ce nu, de ce avem în frigider în momentul respectiv. Aşadar, amestecăm ingredientele solide cu o furculiţă pentru a zdrobi cât mai bine brânza, apoi adăugăm iaurtul şi încet încet apa. După cum ştim deja, în funcţie de tipul de făină folosit, este posibil să nu fie nevoie de toată apa, de aceea o adăugăm treptat. Veţi vedea că la un moment dat nu vom mai putea amesteca cu furculiţa şi vom începe să frământăm rapid cu mâna, obţinând un aluat omogen, dar nu foarte fin. Bucăţile de brânză se vor distinge frumos în aluat iar atunci când se vor coace, chiflele vor prinde o culoare frumoasă la exterior iar la interior brânza se va topi. Exact ceea ce căutăm
Din aluatul obţinut vom modela 8-9 bile pe care le punem în tavă tapetată cu hârtie de copt. Ungem chiflele cu un gălbenuş bătut, subţiat cu puţin lapte sau apă. Pentru impresia artistică obişnuiesc să presar peste chifle nişte seminţe, sare de mare, iar uneori piper proaspăt măcinat. Puteţi să presăraţi susan alb şi negru sau să le lasaţi doar unse cu puţin ou. Totul depinde de gusturile fiecăruia.
Coacem chiflele pentru 25-30 de minute, până devin frumos aurite şi atât de ispititoare… încât vă zic sincer că “una-două” dispar din tavă.
Tare as fi vrut sa vad si o sectiune,pentru ca vreau sa stiu cat e de pufos aluatul.Nu am avut curaj pana acum sa coc paineturi fara drojdie.Dar pe astea chiar o sa le incerc,pentru ca au iaurt,iaurtul ala cu praful de copt trebuie sa dea un bun rezultat,cred eu.In plus,mai au si branzica,sigur e ceva bunut.
Din pacate nu am reusit sa fac poze si cu sectiunea, dar te asigur ca sunt moi in interior. Se fac foarte rapid, deci merita tot efortul.