Ingrediente:
- 6 cartofi
- 150 g kaizer sau şunculiţă ţărănească
- 1 ceapă
- 5-6 căţei de usturoi
- sare
- piper
Preparare: Curăţăm cartofii, îi spălăm şi îi tăiem cubuleţe de mărimea dorită. Îi punem la prăjit în ulei (nu foarte mult) şi îi acoperim cu un capac. Şunculiţa se taie cubuleţe, ceapa peştisori, iar usturoiul se zdrobeşte cu lama cuţitului şi se taie în 2-3 bucăţi pentru o aromă mai puternică a preparatului. Atunci când cartofii sunt pătrunşi (dar nu rumeniţi!) adăugăm ceapa, usturoiul şi kaizerul şi lăsăm la prăjit amestecând din când în când. Nu mai acoperim tigaia. Condimentăm cu sare şi piper după gust. Cartofii sunt gata după ce capătă o nuanţă aurie. Se servesc calzi!
Poftă bună!