Ingrediente aluat:
- 200 g untură
- 400 g smântână
- 4-5 gălbenuşuri
- 600-700 g făină
Ingrediente bezea:
- 6-7 albuşuri
- 600 g zahăr
Preparare: Cernem făina într-un bol încăpător, adăugăm gălbenuşurile, smântâna şi untura şi frământăm până obţinem un aluat omogen. Împărţim aluatul în şase părţi egale. Din fiecare porţie astfel formată se întinde o foaie care se unge cu unt topit, apoi se rulează şi se lasă la frigider 24 de ore.
În ziua preparării broscuţelor se bat spumă albuşurile, se adaugă zahărul şi se bat din nou până obţinem o bezea.
Se ia fiecare rulou în parte, se taie în 25-26 părţi. Fiecare parte se întinde în formă de dreptunghi pe care se pune o lingură de bezea şi un sfert de nucă.
Se rulează, se strânge la capete, asemenea unor bomboane.
Se coc broscuţele aproximativ 10 minute.
Se pudrează cu zahăr cât sunt calde.
Bravo Dodo…. e ceva unic, nu am mai vazut nicaieri asa ceva… Din poze imi dau seama cat sunt de delicioase ;)) Sunt de parere ca merita incercata reteta.
hmm, am avut deosebita onoare sa savurez aceste “Broscute” sunt mult mai delicioase decat par
Noi cei care-ti recomandam filme ne inclinam in fatza ta … Dodo
par delicioase!! abia astept sa-mi faca mama
Intr-adevar este o reteta deosebita. Astept impresiile..
Este o reteta care imi aduce aminte de copilărie sunt spectaculoase de bune am pierdut reteta dar am reusit sa o gasesc .
Am pregatit deja foile si deabea astept pana maine sa le fac multumesc Dodo 😘😘🤗🤗🤗
Ma bucur ca le incerci. Si mie imi plac la nebunie, asa-s de bune ca se topesc efectiv in gura 😀