Ingrediente:
- 6-7 mere
- 5 ouă
- 5 linguri făină
- 10 linguri zahăr
- un praf de copt
- scorţişoară
- 250 ml frişcă
Preparare: Merele curăţate şi tăiate în jumătate se pun cu faţa în jos în forma de tort unsă cu unt. După preferinţele fiecăruia, se poate pune o linguriţă de dulceaţă în fiecare jumătate de măr pentru a da un plus de savoare. Deasupra merelor se presară 5 linguri de zahăr şi un praf de scorţişoară. Se pun merele în cuptor timp de 20 de minute.
Cât timp sunt merele în cuptor, pregătim blatul de pandişpan: batem albuşurile spumă cu restul de zahăr, adăugăm gălbenuşurile, făina şi praful de copt. Punem compoziţia peste mere şi dăm din nou totul la cuptor până când blatul trece testul “scobitorii”.
După ce blatul s-a răcit, îl însiropăm cu un sirop de zahăr (200 ml apă, 100 g zahăr) care a fiert în prealabil timp de 3 minute. Răsturnăm tortul pe un platou şi îl îmbrăcăm în frişcă.
Platou de ala am si eu. Nu e pentru pizza?
Scrie pizza pe el, dar poti sa il folosesti si pentru altceva..
Bai sormea..mai scrie si cateva restaurante…MammaMia, Panoramic, MagicPizza, shaworma de la Class din Tudor, Alila, Covrigii de la Petru, Inghetata de la Select, Nuga de la Cofetaria de langa Moldova, Gogosile de la Pitzeria Domneasca, Casa Lavric, Bolta Rece, shaworma de la Woarda de langa UMF, Prajituri yummy de pe Lapusneanu.. mai sunt o gramada. Spor la scris!
Foarte bun tortul… Nu spun mai multe, incercati-l, merita… Aveti grija la ce mere folositi ;)) Asa e Dodo?
Asa e… Cel mai bine ar fi să folosiţi mere ionatan, potrivite pentru orice fel de prăjitură.
este nemaipomenit de delicios…am avut onoarea sa pap chiar din tortul din imagine…iammyyyy…Bravo Dodo:*
Multumeeeeeeesc :*
6-7 MERE ? PAI IN TAVA SUNT VREO 12…
6-7 mere intregi, in functie de dimensiunea lor. In tava sunt 12 jumatati de mar, adica exact 6 mere. Dupa cum am spus si in textul retetei – “Merele curăţate şi tăiate în jumătate se pun cu faţa în jos în forma de tort unsă cu unt.”