Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 125 g margarină sau ulei
- 125 g făină
- 6 ouă
- 2 cutii pate (400 g)
- 100 g unt
- sare
- piper
Preparare: Punem la fiert laptele împreună cu margarina şi un praf de sare. Când începe să fiarbă dăm vasul de pe foc, adăugăm toată făina odată şi amestecăm bine. Lăsăm compoziţia la răcit. După ce se răceşte, adăugăm câte un gălbenuş pe rând amestecând continuu. Albuşurile bătute spumă le adăugăm compoziţiei de mai sus. Punem totul în tavă şi coacem blatul până capătă o culoare aurie. Răsturnăm repede blatul pe un prosop cu faţa în sus şi îl rulăm cu tot cu prosop pentru a forma rulada.
Mixăm pateul cu unt, sare şi piper după gust. După ce blatul de ruladă s-a răcit îl umplem cu crema de pate. Dăm rulada la frigider pentru cel puţin 2 ore.
Pentru un aspect festiv, rulada poate fi acoperită cu un strat subţire de maioneză peste care se rade caşcaval din belşug.
foarte buna pentru masa de craciun,ce ne mai pregatesti pentru sarbatori?
O sa vin şi cu reţetele de sărbători, însă puţin mai încolo. Tortul şah l-am publicat.
tortul sah?
Imi plac foarte mult retetele tale,vreau sa te rog ceva imi poti spune te rog cum se face crema pe aburi k nu imi iese niciodata bn,care e secretul???mrs.
Multumesc mult pentru aprecieri. Nu stiu exact la ce crema te referi, dar daca e vorba de fierberea unei creme pe baie de aburi in general cel mai important e ca vasul cu crema sa nu atinga apa de dedesubt pentru a fi intr-adevar “baie de aburi” si trebuie sa te inarmezi cu rabdare pentru ca intreg procesul dureaza, in functie de reteta. Daca mai ai alte nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.
O seara buna!
Iti multumesc f mult…..acuma fac prajituri si mancare numai de pe retetele tale,sunt usor d efacut si foarte bune.
Cu placere! Urmeaza sa revin cu retete noi zilele astea, sper sa iti fie pe plac.