Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Ruladă cu pate

Posted on 16 October, 2010 by Dodo

Ingrediente:

  • 500 ml lapte
  • 125 g margarină sau ulei
  • 125 g făină
  • 6 ouă
  • 2 cutii pate (400 g)
  • 100 g unt
  • sare
  • piper

Preparare: Punem la fiert laptele împreună cu margarina şi un praf de sare. Când începe să fiarbă dăm vasul de pe foc, adăugăm toată făina odată şi amestecăm bine. Lăsăm compoziţia la răcit. După ce se răceşte, adăugăm câte un gălbenuş pe rând amestecând continuu. Albuşurile bătute spumă le adăugăm compoziţiei de mai sus. Punem totul în tavă şi coacem blatul până capătă o culoare aurie. Răsturnăm repede blatul pe un prosop cu faţa în sus şi îl rulăm cu tot cu prosop pentru a forma rulada.

Mixăm pateul cu unt, sare şi piper după gust. După ce blatul de ruladă s-a răcit îl umplem cu crema de pate. Dăm rulada la frigider pentru cel puţin 2 ore.

P1040623

Pentru un aspect festiv, rulada poate fi acoperită cu un strat subţire de maioneză peste care se rade caşcaval din belşug.

P1040627

Posted in Aperitive şi salate | Tags: aluat fiert, oua, pate, rulada | 7 Comments
« Tagliatelle cu ciupercuţe şi kaizer
Pulpe de pui cu ciuperci »

7 thoughts on “Ruladă cu pate”

  1. SOLOMON GETA says:
    2 December, 2010 at 11:23 am

    foarte buna pentru masa de craciun,ce ne mai pregatesti pentru sarbatori?

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      3 December, 2010 at 3:46 pm

      O sa vin şi cu reţetele de sărbători, însă puţin mai încolo. Tortul şah l-am publicat.

      Reply
  2. SOLOMON GETA says:
    2 December, 2010 at 11:24 am

    tortul sah?

    Reply
  3. Anca says:
    29 January, 2012 at 3:13 pm

    Imi plac foarte mult retetele tale,vreau sa te rog ceva imi poti spune te rog cum se face crema pe aburi k nu imi iese niciodata bn,care e secretul???mrs.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      29 January, 2012 at 8:14 pm

      Multumesc mult pentru aprecieri. Nu stiu exact la ce crema te referi, dar daca e vorba de fierberea unei creme pe baie de aburi in general cel mai important e ca vasul cu crema sa nu atinga apa de dedesubt pentru a fi intr-adevar “baie de aburi” si trebuie sa te inarmezi cu rabdare pentru ca intreg procesul dureaza, in functie de reteta. Daca mai ai alte nelamuriri nu ezita sa ma intrebi.
      O seara buna!

      Reply
  4. Anca says:
    31 January, 2012 at 2:59 pm

    Iti multumesc f mult…..acuma fac prajituri si mancare numai de pe retetele tale,sunt usor d efacut si foarte bune.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      31 January, 2012 at 3:47 pm

      Cu placere! Urmeaza sa revin cu retete noi zilele astea, sper sa iti fie pe plac.

      Reply

Leave a Reply to Bucataria lui Dodo Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ▼Aperitive şi salate (36)
    • "Zbor în vânt"
    • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
    • Brânză topită
    • Brioşe cu şuncă şi mazăre
    • Bruschete cu roşii
    • Caşcaval de casă
    • Chipsuri picante
    • Ciupercuţa curioasă
    • Conservă de peşte
    • Creier pane
    • Cremă de brânză cu verdeaţă
    • Drob de miel - rețeta mamei
    • Macrou afumat
    • Mini-spirale cu spanac
    • Mini-tarte cu legume
    • Omletă cu spanac
    • Ouă de prepeliţă cu sos
    • Ouă umplute
    • Pateuri cu brânză
    • Pizza rece
    • Răcituri de peşte
    • Ruladă cu pate
    • Salată cu gorgonzola
    • Salată cu piept de pui
    • Salată cu tortellini
    • Salată de cartofi cu crenvuşti
    • Salată de icre
    • Salată de paste cu ton
    • Salată de scrumbie
    • Salată de ton
    • Salată în straturi
    • Salată orientală cu ridichi
    • Saleuri din foietaj
    • Sărăţele
    • Sweet corn fritters (turtiţe de porumb)
    • Tarte cu pere şi gorgonzola
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014