Ingrediente aluat:
- 300 g făină
- 130 g unt
- 4 linguri zahăr
- 2 ouă
Ingrediente cremă:
- 400 ml lapte
- 100 g ciocolată
- 1 praf budincă ciocolată
- 3 linguri zahăr
- 2 ouă
- 3 pere
Preparare: Într-un bol amestecăm făina, zahărul şi untul păstrat la temperatura camerei. Adăugăm ouăle şi frământăm până obţinem un aluat compact. Dăm aluatul la frigider până pregătim crema.
Pentru cremă batem spumă ouăle cu zahărul şi le punem pe foc amestecând continuu până se îngroaşă, apoi adăugăm laptele. Când laptele fierbe punem şi bucăţile de ciocolată. Avem grijă să amestecăm din când în când. Separat amestecăm praful de budincă cu 3 linguri de lapte şi turnăm peste compoziţia de ciocolată atunci când începe să fiarbă.
Amestecăm repede şi după ce s-a îngroşat dăm de pe foc. O lăsăm la răcit.
Întindem o foaie subţire de aluat şi o aşezăm într-o tavă de tartă unsă cu unt. Înţepăm aluatul din loc în loc cu o furculiţă pentru a nu se umfla la copt.
Curăţăm perele şi le tăiem felii subţiri, apoi le aşezăm una lângă alta peste aluat.
Turnăm compoziţia de ciocolată peste pere şi dăm tarta la cuptor pentru 30-40 de minute, cât să fie copt aluatul.
Un desert aromat cu muuultă ciocolată.. Aş putea spune chiar că e desertul perfect!
Arata delicios!
Multumesc. Va astept si pe voi la o felie de tarta…
Zau ca mi-ai facut pofta! =P~ ..8->
E foarte uşor de făcut. O recomand tuturor…
Arată absolut superb…….
Te-ași lua acasă la mine…..
Multumesc multumesc.
Brianna spune: MMMM , Ce delicios e ………..
O combinatie excelenta !!
Multumesc!