Ingrediente:
- o cană orez prefiert
- un ardei
- un morcov
- ulei
- sare
- piper
Preparare: Punem la fiert 5 căni de apă cu puţin delikat. Pentru un gust mai bun putem pune în apa puţină grăsime de pasăre de la congelator. Alegem şi spălăm orezul şi îl punem la fiert atunci când apa clocoteşte. Amestecăm din când în când pentru a nu se prinde de fundul vasului. Între timp curăţăm ardeiul şi morcovul şi îi tăiem cubuleţe. Punem puţin ulei într-o tigaie şi călim legumele. Condimentăm cu sare şi piper după gust. După ce se pătrund legumele, dăm tigaia la o parte. Imediat ce orezul a fiert, îl scurgem de apă aşa cum procedăm cu pastele, dar nu îl clătim cu apă rece. Amestecăm totul cu ardeiul şi morcovul şi servim cald.
Se poate folosi şi orez prefiert la pungă, doar că atunci vom pune mai multă apă la fiert (cât să se acopere punga).