Ingrediente aluat:
- 300 ml ulei
- 300 ml borş
- 300 g zahăr
- 1 linguriţă amoniac nestins
- 2 linguri cacao
- făină cât cuprinde
Ingrediente cremă:
- 1 1/2 pachet margarină
- 1 1/2 căni zahăr
- 750 ml apă
- 5-6 linguri făină
- 4-5 linguri cacao
Ingrediente glazură:
- 5 linguri zahăr
- 5 linguri apă
- 5 linguri cacao
- 1 lingură margarină
Preparare: Se frământă un aluat din toate ingredientele enumerate mai sus din care se coc 6-7 foi pe dosul tăvii. Pentru cremă, punem într-o cratiţă margarina cu zahărul şi le fierbem până când margarina se topeşte. Adăugăm apa şi făina dizolvată în puţină apă. Se amestecă să nu se prindă, apoi se adaugă cacao. Cine vrea poate adăuga şi esenţă de rom. Se lasă să se răcească puţin, apoi se pune între foi călduţă. Se presează bine prăjitura şi se ţine la temperatura camerei, pentru a se înmuia foile. A doua zi facem glazura din ingredientele de mai sus şi cât e călduţă o punem peste prăjitură.
arata super bine prajitura cu cacao
Multumesc. E si foarte buna 😀
se poate inlocui cu ceva borsul de la prajitura cu cacao?
Sinceră să fiu, nu aş recomanda înlocuirea borşului pentru că nu i se simte gustul, dar dacă preferi să faci asta ai putea încerca să îl inlocuieşti cu 300 ml apă în care ai pus puţin suc de lămâie.