Ingrediente:
- cap de peşte proaspăt (cu cât mai mult, cu atât mai bine)
- 1 crap/novac
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 1 căpăţână de usturoi
- gelatină
Preparare: Se pune capul de peşte la fiert cu sare după gust. După ce fierbe, scoatem capurile şi dăm drumu la legumele curăţate. Le lăsăm să fiarbă şi în ultimele 10 minute punem şi bucăţile de peşte pe care le vom pune pe platou. Scurgem zeama într-un alt vas şi când se mai răceşte punem şi usturoiul zdrobit. Între timp punem gelatina la înmuiat în apă rece. Punem un plic de gelatină la 500 ml lichid. Aşezăm peşte în platou, tăiem morcovul şi păstârnacul rondele şi le punem printre bucăţile de peşte. Eu am pus şi câteva boabe de mazăre ce le-am fiert în prealabil.
Dizolvăm gelatina şi o amestecăm cu zeama de la peşte, apoi o strecurăm peste peştele din platou. Dăm la rece până se întăreşte, iar cu 2-3 ore înainte de a servi ţinem platoul la frigider.
Pingback: Piftie de peşte | Gătesc acasă