Ingrediente:
- 500 g carne de pui tocată
- sos de roşii
- 500 ml lapte
- 4 linguri unt
- 3 linguri făină
- foi de lasagna
- sare
- piper
- boia de ardei
- oregano
- caşcaval sau parmezan
Preparare: Într-o tigaie punem la prăjit carnea de pui. Amestecăm din când în când şi mai punem apă pentru a fierbe. După ce a fiert, condimentăm după gust cu sare, piper, boia, oregano sau orice alte condimente doriţi şi adăugăm sosul de roşii. Cantitatea este variabilă în funcţie de gustul fiecăruia, însă nu este recomandat să punem foarte mult pentru a nu rezulta un sos prea acru. Lăsăm să se întrepătrundă gusturile şi oprim focul. Sosul nu trebuie să scadă de tot.
Pentru sosul bechamel punem untul într-o crăticioară la topit, după care adăugăm făina şi amestecăm repede să nu se ardă. Punem laptele puţin câte puţin amestecând continuu. Eventual, puteţi da vasul de pe foc pentru a nu se arde. După ce punem tot laptele lăsăm să dea un clocot şi oprim focul.
Într-un alt vas punem puţină apă la încălzit şi punem foile de lasagna să se înmoaie puţin, timp de 1-2 minute.
Într-un vas termorezistent punem un strat de sos bechamel, peste care adăugăm sosul de carne şi un rând de foi de lasagna.
Repetăm operaţiunea până terminăm sosurile, însă trebuie să avem grijă ca ultimul strat să fie sos bechamel.
Presărăm puţin caşcaval ras sau parmezan, după preferinţă, şi introducem vasul în cuptor până capătă o crustă aurie deasupra.
De obicei faceam cu carne de porc… Totusi si carnea de pui pare a fi o varianta buna… Bravo!!!
ehee reteta de lasagna…cum ajung acasa o incerc 😀
Sper sa iti placa. O reteta simpla, perfecta pentru studenti 😀