Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Salată de icre

Posted on 11 February, 2011 by Dodo

Ingrediente:

  • icre de hering
  • ulei
  • lămâie
  • gris
  • apă

SDC14371

 

Preparare: Punem o cană sau două de apă la fiert, în funcţie de câte icre vrem să facem (eu am folosit doar 3 linguri de gris fiert la o cutiuţă de icre) şi atunci când fierbe adăugăm grisul în ploaie, amestecând continuu. Trebuie să aibă consistenţa unui gris cu lapte. Aveţi grijă să nu puneţi mult gris din prima pentru că se îngroaşă foarte repede. Icrele le punem într-un bol şi cu mixerul le amestecăm cu uleiul, turnând puţin câte puţin, ca pentru maioneză, până se albesc. Adăugăm grisul rece peste icre şi mixăm bine ca să nu avem cocoloaşe. După gust adăugăm sare şi zeamă de lămâie. Dacă icrele ies foarte tari, puteţi adăuga puţină apă rece, cât se obţineţi consistenţa care o doriţi. Se servesc pe pâine prăjită, alături de o felie de lămâie.

SDC14367

Posted in Aperitive şi salate | Tags: gris, hering, icre, icre de casa, lamaie, salata | 1 Comment
« Prăjitura deşteapta
Tartă cu hribi »

One thought on “Salată de icre”

  1. helen1974 says:
    24 March, 2011 at 10:47 pm

    Wow ,ce pofta mi-ai facut. Maine am sa pregatesc si icre langa snitelele din file de peste si cartofi natur .

    Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ▼Aperitive şi salate (36)
    • "Zbor în vânt"
    • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
    • Brânză topită
    • Brioşe cu şuncă şi mazăre
    • Bruschete cu roşii
    • Caşcaval de casă
    • Chipsuri picante
    • Ciupercuţa curioasă
    • Conservă de peşte
    • Creier pane
    • Cremă de brânză cu verdeaţă
    • Drob de miel - rețeta mamei
    • Macrou afumat
    • Mini-spirale cu spanac
    • Mini-tarte cu legume
    • Omletă cu spanac
    • Ouă de prepeliţă cu sos
    • Ouă umplute
    • Pateuri cu brânză
    • Pizza rece
    • Răcituri de peşte
    • Ruladă cu pate
    • Salată cu gorgonzola
    • Salată cu piept de pui
    • Salată cu tortellini
    • Salată de cartofi cu crenvuşti
    • Salată de icre
    • Salată de paste cu ton
    • Salată de scrumbie
    • Salată de ton
    • Salată în straturi
    • Salată orientală cu ridichi
    • Saleuri din foietaj
    • Sărăţele
    • Sweet corn fritters (turtiţe de porumb)
    • Tarte cu pere şi gorgonzola
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014