Ingrediente:
- icre de hering
- ulei
- lămâie
- gris
- apă
Preparare: Punem o cană sau două de apă la fiert, în funcţie de câte icre vrem să facem (eu am folosit doar 3 linguri de gris fiert la o cutiuţă de icre) şi atunci când fierbe adăugăm grisul în ploaie, amestecând continuu. Trebuie să aibă consistenţa unui gris cu lapte. Aveţi grijă să nu puneţi mult gris din prima pentru că se îngroaşă foarte repede. Icrele le punem într-un bol şi cu mixerul le amestecăm cu uleiul, turnând puţin câte puţin, ca pentru maioneză, până se albesc. Adăugăm grisul rece peste icre şi mixăm bine ca să nu avem cocoloaşe. După gust adăugăm sare şi zeamă de lămâie. Dacă icrele ies foarte tari, puteţi adăuga puţină apă rece, cât se obţineţi consistenţa care o doriţi. Se servesc pe pâine prăjită, alături de o felie de lămâie.
Wow ,ce pofta mi-ai facut. Maine am sa pregatesc si icre langa snitelele din file de peste si cartofi natur .