Ingrediente:
- măruntaie de miel
- 11 ouă
- 10 albuşuri fierte
- ceapă verde
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
- 3 linguri făină
Preparare:
Spălăm măruntaiele (ficat, inimă, rinichi, plămâni) în mai multe ape şi le punem la fiert. După ce au fiert le lăsăm la răcit, apoi le tăiem cubuleţe, la fel şi albuşurile. Eu am folosit albuşurile care mi-au rămas de la aluatul de pască, acolo folosind gălbenuşurile fierte. Spălăm verdeaţa foarte bine, o tocăm mărunt şi o amestecăm cu măruntaiele şi albuşul.
Separat, într-un vas mai mare batem 10 ouă, adăugăm amestecul de măruntaie cu verdeaţă, sare, piper, făina şi omogenizăm bine.
Ungem un vas yena (mie mi-au ieşit 2 tăvi, fiind mielul mai marişor) cu puţin unt şi punem drobul. Îl netezim cu o lingură, iar deasupra punem un ou bătut pentru a nu fi uscat la suprafaţă.
Dăm drobul în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute, la 180 grade. Atunci când se desprinde uşor de pe vas este gata. Proaspăt scos din cuptor:
Şi o secţiune de anul acesta, din 2012..
A fost fff bun………….
Si a fost pe gustate………..