Ingrediente crème brûlée:
- 750 ml lapte
- 5 ouă
- 12 linguri zahăr
- esenţă de vanilie
- 1 lingură amidon
Ingrediente blat:
- 4 ouă
- 4 linguri zahăr
- 4 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
Preparare: Se ard 7 linguri de zahăr în vasul în care vom face tortul, de preferat o oală, nu o tavă cu fundul detaşabil. Se tapetează fundul vasului cu zahărul ars, ca în imagine.
Se bat ouăle cu restul de zahăr (5 linguri), esenţa de vanilie, amidonul şi se adaugă laptele.
Se toarnă peste zahărul ars răcit şi se pune la cuptor până se încheagă. Se verifică cu un cuţit.
Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, praful de copt şi făina. Se ung pereţii vasului cu unt şi se toarnă compoziţia de blat peste crema abia scoasă din cuptor. Se introduce din nou vasul în cuptor şi se coace blatul, până trece testul scobitorii.
Se lasă la răcit în vas, apoi se răstoarnă pe un platou.
Să aveţi poftă, căci este delicios!
Arată delicios…………
La gust cred că e și mai bun………….
Felicitări
Pingback: Tort de şampanie cu zmeură « Bucătăria lui Dodo