Ingrediente aluat (pentru 2 tăvi):
- 750 g făină
- un cub de drojdie (25 g)
- 375 ml lapte călduţ
- 30 g zahăr
- un praf de sare
- 3 ouă
- 200 g unt
Ingrediente cremă:
- 2 albuşuri
- 2 linguri zahăr
- 3 linguri miere
- 200 g nucă măcinată
- 700 g vişine fără sâmburi
Pentru decor:
Preparare: Pentru aluat, cerneţi făina într-un castron mare. Tapetaţi cu făină un alt vas, în care faceţi aluatul. Adăugaţi drojdia de bere sfărâmată, laptele, puţin zahăr şi puţină făină. Acoperiţi cu un şervet şi lăsaţi la cald, să crească, aproximativ 30 de minute. Adăugaţi restul de zahăr, făina, sarea, ouăle şi 50 de grame de unt, apoi frământaţi până obţineţi o cocă omogenă şi lăsaţi acoperit, la crescut, 1-2 ore.
După ce a crescut, răsturnaţi coca pe masa de lucru şi întindeţi-o dându-i o formă pătrată.
Formaţi din restul untului un cub pe care îl aşezaţi în centrul foii întinse. Pliaţi colţurile ca un plic, apoi întindeţi coca sub formă de pătrat.
Împăturiţi coca pe jumătate, apoi încă o dată pe jumătate şi întindeţi din nou. Repetaţi operaţiunea, apoi lăsaţi să se odihnească 15 minute, acoperită. Eu am pus untul moale pe foaia de aluat, iar atunci când întindeam mai ieşea un pic de unt prin crăpăturile aluatului, lipindu-se de sucitor, de aceea vă sfătuiesc să amestecaţi untul cu 3-4 linguri de făină, ca abia după aceea să îl puneţi sub formă de cub pe foaie. Astfel, nu veţi avea probleme când împăturiţi şi întindeţi aluatul.
Pentru umplutură, bateţi spumă albuşurile cu zahărul, adăugaţi nuca măcinată şi mierea, omogenizând bine. Împărţiţi aluatul în două şi întindeţi din fiecare o foaie pătrată. Repartizaţi compoziţia de albuş cu nucă pe fiecare foaie în mod egal, lăsând marginile de 2 cm libere. Împărţiţi vişinele uniform pe această cremă. Rulaţi uşor ştrudelul în lungime, apoi aşezaţi-l cu îmbinarea în jos, într-o tavă de chec tapetată cu hârtie.
Se coace ştrudelul în cuptorul preîncălzit, primele 10 minute la 190 grade, apoi la 170 de grade, în total cam 40 de minute. În ultimele 5 minute, se unge ştrudelul cu gălbenuş de ou şi se presară cu fulgi de migdale. După ce se răceşte puţin se pudrează cu zahăr şi se serveşte fie cald, fie rece.
imi place mullt combinatia de dulce cu acrisor , ador visinele !!!
E făcut recent? Că vin să te ajut cu ţupulaşii 😀
:)) Da, e facut recent… Iepurasii mei dorm cam mult, trebuie sa ii trezesc ca sa ii hranesc. Sper doar sa creasca marisori ca sa pape singuri 😀
În cazul ăsta vin să te ajut să-i trezeşti :))
arata super!!!!!!!!!!!!
Multumeeeesc! E si super bun..