Ingrediente:
- 300 g smântână
- 250 ml lapte călduţ
- 100 g brânză burduf/caş de oaie
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă zahăr
- 15 g drojdie
- făină cât cuprinde
Vă mai trebuie 1 ou pentru uns şi mac, susan sau chimen, după preferinţă. Eu cu greu reuşesc să suport chimenul, de aceea nu l-am folosit la sărăţele, deşi ştiu că sunt mult mai bune.
Preparare:
Toate ingredientele de mai sus se frământă până obţinem un aluat compact. Nu trebuie să fie un aluat vârtos, ci trebuie să se întindă destul de uşor. Împărţim aluatul în trei, pentru a fi mai uşor de lucrat cu el. Întindem din fiecare parte câte o foaie potrivit de groasă, cam de 4-5 mm şi tăiem batonaşe precum cele din imagine.
Batem oul şi ungem sărăţelele, după care presărăm mac şi susan. Dacă doriţi puteţi rade şi puţin caşcaval.
Luăm fiecare bastonaş şi îl răsucim, după care îl aşezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Se coc în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 10 minute. Chiar dacă vor fi puţin moi când încercaţi să le întoarceţi, atât timp cât sunt rumenite, sunt gata.
Le servim fie calde, fie reci… pentru că se păstrează la fel de fragede şi moi.
Poftă bună!
tare harnicuta esti !!!!! … dupa ceva dulce , merge si ceva sarat ;)…
Mhhh…astea’imi plac mie! Arata foarte bine!!!!
Multumesc, multumesc 😀