Ingrediente:
- 500 g creier de porc
- 5 ouă
- 5-6 linguri făină
- sare
- piper
- 1 linguriţă praf de copt
Preparare: Pregătim creierul de porc la fel ca aici… pe scurt, îl opărim câteva minute în apă cu oţet. După ce se răceşte îl tăiem cubuleţe potrivit de mari. Batem ouăle ca pentru omletă, condimentăm cu sare şi piper, adăugăm creierul şi amestecăm cu grijă pentru a nu-l sfărâma. Adăugăm faina şi praful de copt şi omogenizăm bine pentru a nu avea cocoloaşe. Trebuie să obţinem o compoziţie bine legată, fără cocoloaşe, de consisţena unei smântâni mai grose, dar cu bucăţele de creier prin ea 😀 Într-o tigaie punem ulei la încins şi cu o lingură luăm din amestecul de ouă cu creier şi prăjim fiecare porţie pe fiecare parte. Când sunt uşor rumenite le scoatem pe un serveţel pentru a absorbi excesul de ulei.
Poftă mare!
ador acest creier pane !!! …..am papat si eu nu de mult 😉 …
yum! as manca pana la moarte.