Ingrediente:
- 7-8 ouă (sau echivalentul a 50 de ouă de prepeliţă )
- 200 g spanac congelat
- 3 linguri smântână
- 3 linguri făină
- 1 linguriţă praf de copt
- sare
- piper
Preparare: Spanacul îl lăsăm la decongelat şi îl lăsăm să se scurgă. Îl tocăm mărunt cu un cuţit. Într-un bol batem ouăle cu un tel, condimentăm cu sare şi piper, adăugăm spanacul, smântâna, făina şi praful de copt. Omogenizăm bine şi răsturnăm compoziţia într-un vas termorezistent uns cu unt. Introducem vasul în cuptor şi coacem omleta până se leagă, pentru 30-40 de minute.
Pare fi buna de incorporat intr-un platou de gustari reci :> Interesanta reteta Dodo!
Ai dreptate, e foarte buna servita si in alte combinatii, nu doar cu rosii… multumesc pentru sugestie :*
Oricand si cu cea mai mare placere :*
In cazul asta ma vad nevoita sa dau refresh la pagina de comentarii :))
Welcome in the club :)) Am inteles ca ai inceput facultatea. Cum vei face cu retetele in continuare?
Um.. voi incerca sa postez cat de des pot retete noi, ca si pana acum de altfel :)) O sa consider blogul un alt proiect individual la masterul SIA, poate asa reusesc sa iau nota de trecere la Bucataria lui Dodo 😛
Cu bucataria ori le ai, ori nu le ai (a se vedea reteta de Panettone :)) ) deci nu ai de ales, iti trebuie nota 10 😀
Eu as vrea chiar 10+, dar uneori se schimba putin prioritatile avand in vedere ca nu poti trai dintr’un blog culinar 😛
Never give up on your dreams :*:*:*
Pentru asta ar trebui sa ajung si eu la jumatatea nivelului celor din Cake Boss :X
cunosc aceasta omleta 😉 .. si eu o fac , e delicioasa!!!! …. bravooo!!!
E prima data cand o incerc, cu siguranta exista si o varianta imbunatatita.. ma gandesc si la putin cascaval sau un alt tip de branza in compozitie. Ramane sa mai incerc 😀
Nu ma inteleg deloc cu spanacul. Am ramas cu sechele de la o mancare de spanac facuta de cumnata mea. La gust imi place, dar cand imi amintesc cum arata… Grrrrr! Prezentarea asta e super! Parca parca as manca din nou spanac!
Nici eu nu pot spune ca sunt prietena buna cu spanacul, dar nestiind ce sa mai fac de mancare m-am gandit la combinatia asta si pot spune ca e chiar reusita. Ar merge si putina branzica in compozitie