Plăcintele ce urmează a fi prezentate au fost făcute pe post de experiment, având în vedere că trebuia testat cuptorul de la noul aragaz… şi cum puteam vedea mai bine cum coace cuptorul dacă nu încercând o reţetă cu aluat dospit? Aşa că am supus la vot în familie şi fiind în postul Paştelui, ne-am oprit la plăcinta cu mere pe care o facea mami când eram de’o şchioapă.. Şi cum în noul cuptor încăpeau 4 tăvi de chec, iar noi eram adunaţi cu toţii acasă, am dublat porţiile şi am facut 4 plăcinte nici prea mici, nici prea mari.. numai bune de savurat până când ajungeam la pască şi cozonac
Cantităţile sunt mai mult după ochi şi după preferinţe, ideea e să păstrăm proporţia de 250 g făină pentru o plăcintă…
Ingrediente pentru 2 plăcinte:
- 500 g făină
- 1 cub drojdie proaspătă
- zahăr
- un praf de sare
- apă
- mere
- scorţişoară
- griş
Coacem plăcintele în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc şi trec testul scobitorii.
Dacă nu mai aveţi răbdare să se răcească un pic ca să o puteţi tăia, rupeţi plăcinta şi “înfruptaţi-vă” din ea, aşa cum am făcut şi noi. E numai bună pentru vremea capricioasă de afară 😀
chiar si de post , tot buna este !!!
foarte buna!