Ingrediente:
- 1 pui întreg
- 1 morcov
- 1 ardei
- 1 ceapă
- 1 rădăcină pătrunjel
- verdeaţă
- tăiţei
- borş magic
Preparare: Spălăm şi porţionăm puiul şi îl punem la fiert într-o oală mare pentru a avea mai multă ciorbiţă, nu doar carne. Avem grijă ca atunci când începe să fiarbă să adăugăm puţină sare şi să adunăm cu o spumieră sau cu o lingura spuma care se formează deasupra pentru a avea o supă limpede. Lăsăm carnea să fiarbă, de preferat acoperită cu un capac. Când intră furculiţa în ea şi este aproape fiartă dăm vasul deoparte şi strecurăm supa cu ajutorul unei strecurători dese într-o altă oală. Punem oala pe foc. Curăţăm şi tocăm legumele mărunt iar când supa clocoteşte adăugăm legumele. Dacă puiul nu este foarte bine fiert îl adăugăm din nou în oală să fiarbă. Trebuie să avem grijă ca în final să fie bine fiartă, să se desprindă uşor de pe oase, dar totuşi să nu se rupă carnea. În concluzie, dacă e necesar lăsăm să fiarbă carnea în continuare alături de legume, cam 20 de minute până când rădăcinoasele sunt fierte. Adăugăm 1-2 linguri de borş magic, în funcţie de cât de acră vrem să avem ciorbiţa şi mai adăugăm puţină sare, tot după gust. Punem şi o mână bună de tăiţei cu ou şi mai lăsăm pe foc 3-4 minute, până când sunt fierţi.
De acum ne rămâne doar să savurăm o porţie fierbinte de ciorbiţă de pui, ideală pentru zilele friguroase din această perioadă…
Să vă fie de bine!
Reteta asta chiar ma face sa imi incerc talentul in a face mancaruri lichide a.k.a. ciorbe si supe 😀
Ma simt onorata sa aud asta! Sper sa revii cu un comentariu in care sa spui cat de buna a fost 😀