Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Cornuleţe cu nucă (de post)

Posted on 14 November, 2011 by Dodo

Ingrediente:

  • 250 g margarină
  • 100 g zahăr pudră
  • 150 g nucă măcinată
  • 300 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • esenţă de rom
  • ciocolată amăruie (de post)

SDC16521

Preparare: Amestecăm margarina la temperatura camerei cu zahărul, nuca măcinată şi esenţa de rom, adăugăm faina şi praful de copt şi frământăm până obţinem un aluat omogen şi elastic. Lăsăm aluatul jumătate de oră la frigider să se odhinească, apoi rupem bucăţele de aluat potrivite şi modelăm cornuleţele. Le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până se rumenesc uşor pe spate.  După ce se răcesc topim ciocolata şi trecem capetele cornuleţelor prin ciocolata topită, apoi le aşezăm pe hârtie de copt şi le lăsăm până se întăreşte ciocolată. Apoi le putem desprinde de pe hârtie şi le aşezăm într-o cutie închisă ermetic, pentru a se frăgezi.
SDC16516
Posted in Fursecuri | Tags: cornulete, esente de rom, fursecuri, miez de nuca, nucă, nuca macinata, rom | 2 Comments
« Ciorbă de pui
Tort din fructe de pădure asortate »

2 thoughts on “Cornuleţe cu nucă (de post)”

  1. DiaMar bucataria galbena says:
    14 November, 2011 at 3:24 pm

    Sunt foarte,foarte bune.O zi buna.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si tu.

    Reply
    • Bucataria lui Dodo says:
      14 November, 2011 at 3:41 pm

      Multumesc pentru vizita si va mai astept pe la mine. Va voi vizita blogul cat de curand :)

      Reply

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ▼Fursecuri (16)
    • American cookies
    • Broscuţe
    • Capriciul femeii
    • Chocolate crinkles
    • Corioci
    • Cornuleţe cu nucă (de post)
    • Fursecuri
    • Fursecuri cu banane şi ciocolată
    • Fursecuri cu fructe de pădure
    • Fursecuri cu mac
    • Fursecuri cu nucă de cocos
    • Fursecuri de post
    • Fursecuri Oaca-Oaca
    • Fursecuri Ovis Molis
    • Prăjiturele cu gem
    • Trandafiri
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ►Prăjituri (41)
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014