Ingrediente:
- 300 g kaizer
- 1 ceapă
- sos de roşii
- 1 conservă mare de mazăre
- 2 foi de dafin
- sare
- piper
- chili
- 2 linguri făină (opţional)
Preparare: Tăiem kaizerul fâşii şi îl punem la călit într-o tigaie fără ulei, pentru că va lăsa el grăsime. Când începe să se rumenească adăugăm şi ceapa, o lăsăm 2 minute la călit amestecând din când în când. Adăugăm sosul de roşii şi o cană de apă, condimentăm cu sare, piper şi chili după gust. Într-un vas termorezistent punem mazărea din conservă scursă şi clătită cu puţină apă rece, adăugăm sosul, punem foile de dafin şi dăm la cuptor pentru 20 de minute. În cazul în care dorim ca sosul să fie puţin mai gros diluăm făina în puţină apă şi o punem peste mazăre, apoi mai lăsăm 5 minute în cuptor, să dea câteva clocote.
Puteţi înlocui kaizerul cu orice altă afumătură, iar pentru perioada postului puteţi elimina kaizerul şi să puneţi şi alte legume pe lângă mazăre (morcov, ardei).
Sa stii ca arata foarte bine… mai ca as manca putin :))
P.S. Imi place mult vasul, da o nota rustica preparatului.
Multumesc, vasul face totul :)) lasand gluma la o parte, chiar da un gust bun mancarurilor preparate in el.
Un deliciu !! Chiar asa de unde vasul?? 😉 vreau si eu !
E vorba de vasul roman, din lut.. Cred ca acum se mai gasesc pe la targuri si zilele orasului, cand vin comerciantii cu produse de artizanat. In Marginea, jud. Suceava am impresia ca sunt tot timpul anului
daca-mi dai zilnic sa pap mancarica de mazare , zau ca nu ma supar ;)…
:)) Ma bucur ca iti place. Eu in schimb as manca mai des supa de mazare
hmm 😕 ….abstract…imi place cum gandesti 😀 n-am incercat niciodata la cuptor, dar acum o sa incerc. eu tot timpul fac mazarea gen supa….nu, nu e bun termenul supa… in genul tocanitei de cartofi… dap, merge mai bine… pacat ca nu am si eu un vas de lut :-<
Abstract? Vasul e abstract sau ce anume? :)) Sa stii ca e foarte buna, merita sa o incerci.