Acum 1 an şi ceva am publicat pe blog o reţetă de tort foarte des făcută de mine la zile speciale, având în vedere că e un tort gustos, rezistent la transport, dar mai ales foarte aspectuos. Şi cum a venit ziua Sfântului Andrei, şi prin urmare ziua mea de nume, am zis că e un prilej bun să repet tortuleţul pentru a-l fotografia pe etape şi a împărtăşi cu voi minunăţia de tort de urmează. Aşadar, voi prezenta în special fotografii suficient de explicite, zic eu, cu modul de preparare precum şi cu rezultatul final plus o secţiune, având în vedere că reţeta o puteţi găsi aici.
Începem cu începutul…
După ce mixăm albuşurile spumă de stau şi în cap dacă vrem, înglobăm gălbenuşurile şi făina, transferăm toată pufoşenia asta în tava de tort şi o lăsăm la căldurică….
cât să se bronzeze puţin şi să fie copt, bineînteles
După ce s-a răcit, îl dăm mai într-o parte să nu vadă nimeni :)) şi cu un cuţit bine ascuţit facem o tăietură de jur împrejurul său, ca în fotografie..
Luăm o papiotă cu aţă, nu are importanţă culoarea 😛 eu am folosit o aţă roşie ca să se vadă bine în poze ceea ce urmează. Aşezăm aţa în jurul blatului, pe urma trasată cu cuţitul.
Încrucişăm capetele aţei una peste alta, în formă de X şi tragem cu grijă de capete înaintând cu mâinile spre blatul de tort
ca în final să ajungem cu aţa dreaptă la mijlocul blatului.
Astfel blatul se taie drept, singura condiţie e ca marginea trasată cu cuţitul să fie dreaptă.
Trecem acum la cremă: batem frişcă, o parte o lăsăm deoparte pentru ornat
iar în cealaltă parte adăugăm bananele pasate
şi ciocolata rasă
Nu uităm de gelatina pentru a sta crema în poziţie de drepţi
Aşezăm pe blat banane întregi sub formă de cerc, aşa cum se vede mai jos, într-un colţişor acolo…
Îmbrăcăm bananele de pe blat cu ciocolată topită, aşezăm crema peste ele
punem şi cel de-al doilea blat apoi îmbrăcăm tortul cu restul de cremă
Decorăm cu frişcă în funcţie de inspiraţie şi de timpul ce îl avem la dispoziţie..
Eu m-am cam grăbit şi din păcate steluţele mele nu au fost tocmai perfecte, dar gustul e acelaşi, vă asigur eu 😀
Şi mult aşteptata secţiune…
Foarte bun, dar din păcate are un defect greu de schimbat… se termină prea repede :))
Să vă fie de bine şi LA MULŢI ANI, Andrei şi Andreea!
In primul rand LA MULTI ANI DODO!!! La cat mai multe retete delicioase ( cel putin la fel de bune ca acest tort diviiiin)
Multumeeeeeeeeeesc! A fost foarte bun, asa-i? 😀 Stiu ca nu par modesta, dar tortul asta e prea bun :))
e am facut rulada cu banana
Sigur a fost foarte bun si asa 😀