Ingrediente:
- 1 blat de tort (pandișpan cu cacao)
- 2 gălbenușuri
- 200 ml iaurt
- 500 ml frișcă
- 100 g brânză degresată
- 2 linguri zahăr
- 2 pliculețe gelatină
- 8 kiwi
- 1 pachet de biscuți cu caramel
- 1 plic tort gelee
Preparare: Gălbenușurile se încălzesc cu iaurtul și zahărul într-o oală, dar nu se lasă să dea în clocot. Gelatina se înmoaie în apă rece pentru 5 minute și se încorporează în crema de iaurt. Iaurtul se ia de pe foc, se lasă să se răcească și se amestecă cu brânza de vaci. Se bate frișca bine și se adaugă amestecul de iaurt cu brânză. Blatul de tort se pune pe un platou și se înconjoară cu un inel de tort. Eu am facut blatul de tort din 4 albușuri, 2 gălbenușuri, 4 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 2 linguri de cacao și puțin praf de copt. Rețeta blatului de pandișpan o găsiți și aici. Însiropăm blatul cu un sirop din apă și zahăr și punem deasupra jumătate din crema de iaurt. Se curăță 3 kiwi și se taie felii, se opăresc scurt în apă cu zahăr. Veți observa să încep să se schimbe la culoare imediat ce îi puneți în apă fierbinte, de aceea nu trebuie să îi lasați mult să fiarbă. După ce oprim focul îi scurgem repede de siropul fierbinte și îi lăsăm să se răcească.
Se repartizează peste cremă, pe întreaga suprafața a tortului.
Se toarnă deasupra restul de cremă și se netezește. Tortul se lasă să stea la frigider 3-4 ore să se întărească, apoi se scoate și se îndepărtează inelul de tort. Curătăm restul de kiwi, îi tăiem felii subțiri și îi punem sub formă de evantai peste tort, lăsând centrul liber. Preparăm tort gelee-ul conform instrucțiunilor de pe plic și cu ajutorul unei linguri acoperim în strat subțire feliile de kiwi. Zdrobim 3 biscuți în bucăți potrivite și le presărăm în centrul tortului, iar pe margine ornăm cu biscuții întregi. Eu i-am lipit cu puțin tort gelee pentru că îmi rămăsese, dar puteți să îi lipiți și cu gem de caise.
E foarte bun, merită încercat 😀
Revin cu secțiunea ceva mai târziu.
Si sectiunea promisa de ceva timp…
Ai stofa de cofetar sa stii… puteam sa jur ca e cumparat daca nu stiam ca tu l-ai facut :P. Bravo >:D<
P.S. Si eu vreau tort de ziua mea 😀
Multumesc mult 😀 Cu cea mai mare placere fac tort si pentru tine daca accepti sa fie cu intarziere :”>
Buna!
Foarte interesanta reteta ta. Felicitari!
As vrea sa te intreb: in loc de Tort Gelee se poate folosi gelatina fin maruntita alba de la Dr Oetker?
Multumesc, ma bucur ca va place!
Nu stiu sa va spun exact daca s-ar putea inlocui Tort Gelee cu gelatina, pentru ca trebuie sa obtinem un amestesc care sa acopere rondelele de kiwi iar in final sa se inchege. Eventual amestecand o cantitate suficienta de gelatina (ma refer la faptul ca 1 plic se foloseste la 500 ml lichid) cu 200-250 ml de apa sa obtinem acelasi rezultat.