Ingrediente:
- 1 aluat foietaj (800 g)
- sos de roşii/ketchup
- salam
- caşcaval ras
- 1 ou
- susan, mac
Preparare: Întindem foaia de aluat pe masa de lucru presărată cu făină şi o mai subţiem puţin cu sucitorul. Împărţim foaia, pe lăţime, în 3 părţi. Pe fiecare parte întindem un strat subţire de sos de roşii, condimentat după gust cu puţin oregano, piper şi sare. Pe jumătate de foaie aşezăm felii subţiri de salam, apoi punem şi caşcaval ras, împăturim foaia aducând peste partea cu caşcaval cealaltă parte de aluat care are doar sosul de roşii. Porţionăm fiecare pacheţel astfel obţinut (în total vom avea 3) în fâşii late de 1-2 cm pe care le ungem cu un ou bătut, presărăm mac sau susan pe ele, le răsucim şi le punem în tavă. Coacem saleurile la 210 grade, în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute.
Din păcate nu am reuşit să fotografiez etapele premergătoare preparatului final având în lucru multe alte preparate pentru masa de Revelion.
Multumesc, Edith Frincu pentru reteta.
Ma bucur ca le-ai incercat! Sper ca ti-au placut
Au fost foarte bune! Trebuie sa le mai fac ca sa ma pot bucura pe deplin de ele 😀