Ingrediente:
- 2 1/2 căni de făină
- 1 cană zahăr
- 1/2 cană ulei
- 1 cană apă
- 1 praf de copt
- 10 ml esenţă de vanilie
- 1 praf de sare
- 5 linguri dulceaţă de afine
Preparare: Într-un bol amestecăm foarte bine ingredientele uscate pentru a obtine un amestec cat mai omogen. Apoi, adăugăm uleiul, apa şi esenţa de vanilie. Mixam bine până când se obţine un aluat de consistenţa unei smântâni groase. Separat, ungem o tava cu ulei apoi o tapetăm cu făina după care adăugam compoziţia preparată anterior. Peste compoziţia din tavă turnăm dulceaţa de afine sub forma unor linii peste care vom trece cu lingura peste a crea un aspect marmorat. Introducem prăjitura în cuptorul preîncălzit până trece testul scobitorii.
După ce se răceşte o pudrăm cu zahăr şi o servim alături de un ceai fierbinte.