Primul concurs de blogging organizat de real, – Hypermarket, intitulat “Bucatar real,-” se desfăşoară în această perioadă. La această competiţie poate participa orice blogger, indiferent de natura blogului său, cu toţii sunt invitaţi să-şi arate măiestria.
Gama de produse Pyroflam® este dezvoltată și produsă de compania franceza Arc International. Aceste produse pot fi folosite la diverse preparate și în plus, nu au acel aspect al vaselor cu care noi suntem obișnuiți. Știu foarte bine că după ce stam 2-3 ore în bucătărie, preparând diverse mâncăruri care mai de care mai sofisticate, uneori am dori să trecem peste spălatul vaselor. Totusi, produsele Pyroflam sunt confecționate dintr-un material special, numit vitroceramică, fiind foarte ușor de curățat.
De asemenea, vasele de gătit Pyroflam sunt rezistente la temperaturi cuprinse între -40°C si +450°C. Capacele transparente și coșul de gătire la abur sunt fabricate dintr-o sticlă borosilicat de calitate înaltă și pot fi folosite în congelator, în cuptor și în cuptorul cu microunde.
Pentru prima etapă a acestui concurs am ales un preparat pregătit în diverse moduri, având în vedere că ingredientele folosite sunt la îndemâna oricui. În funcție de acestea, dar și de imaginația fiecăruia putem obține o gustare ușoară, rapid de preparat și iubită chiar și de cei mici atunci când o prezentăm sub denumirea de “Pizza rece”. Pentru acest preparat aș folosi un vas Pyroflam rectangular, pentru o coacere uniformă a acestuia dar și pentru a-l putea porționa mai ușor după ce îl scoatem din formă.
Ingrediente:
- 300 g şuncă presată/parizer pui/muşchi
- 300 g caş (caş + caşcaval)
- 7 ouă
- 4 linguri smântână
- mărar
- pătrunjel
- 4-5 linguri făină
- 1 linguriţă rasă cu praf de copt
- sare (opţional)
- piper
Preparare: Începem prin a tăia cubuleţe parizerul, şunca sau orice alt tip de preparat avem la îndemână (le putem şi combina, desigur). La fel procedăm şi cu caşul, dar putem folosi şi puţin caşcaval dacă dorim. Mie personal mi se pare mai bun preparatul atunci când folosesc doar caş, însă depinde de gusturile fiecăruia.
După ce am tăiat carnea şi brânza cubuleţe potrivite, le punem într-un vas încăpător, adăugăm ouăle, smântâna şi verdeaţa tocată. Condimentăm cu piper şi sare, dacă mai considerăm necesar, având în vedere că şunca presată şi caşul sunt, de regulă, suficient de sărate.
Amestecăm bine ingredientele pentru a se împrieteni între ele, iar abia după aceea adăugăm făina şi praful de copt. Omogenizăm din nou compoziția. Între timp pregătim un vas termorezistent în care vom coace pizza. Ungem vasul cu puţin unt şi tapetăm cu făină pentru a fi siguri că îl vom scoate ușor din vas, răsturnăm compoziţia pregătită anterior şi introducem forma în cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 35-40 de minute, până se rumeneşte uşor deasupra. Atunci când este copt preparatul veţi observa că se desprinde singur de pe pereţii vasului. Nu ne rămâne decât să scoatem vasul din cuptor și să avem răbdare până când se răcește.
După zecile de minute în care s-a răcit preparatul noastru ce acum își merită pe deplin numele de pizza rece, putem să îl porţionăm şi să servim alături de cei dragi o porție generoasă.
Pizza rece o putem servi la aperitiv lângă alte preparate, o putem lua la pachet la serviciu, sau putem să o savurăm la gustarea dintre mese. Va fi la fel de bună mereu 😀
O reteta de pizza originala si foarte gustoasa!
Pingback: Pulpe de pui în lapte | Bucataria lui Dodo