Bucataria lui Dodo

  • Despre mine
  • Meniuri
    • Pentru masa de Paște
  • Sugestii

Prăjitură cu ciocolată şi căpşuni

Posted on 20 June, 2012 by Dodo

Ingrediente:

  • 125 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • un praf de sare
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt
  • 75 g ciocolată

Pentru decor:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • căpşuni

DSC01826

Preparare: Într-un vas mixăm untul aflat la temperatura camerei cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat până obţinem o compoziţie spumoasă. Adăugăm ouăle, unul câte unul, mixând până la omogenizarea fiecăruia în compoziţie. Punem ciocolata tăiată mărunt şi făina amestecată cu praful de copt. Încorporăm toate ingredientele şi transferăm aluatul obţinut în tava tapetată cu hârtie de copt. Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 190 de grade C. După aproximativ 30 de minute o încercăm cu o scobitoare pentru a vedea dacă este gata.

Topim ciocolata pe baie de aburi şi trecem căpşunile spălate şi uscate în prealabil prin ciocolata topită. Porţionăm prăjitura şi o ornăm cu căpşuni pe măsură ce le trecem prin ciocolată, pentru a se lipi de blat cu uşurinţă.

DSC01825

Posted in Prăjituri | Tags: capsuni, capsuni cu ciocolata, ciocolata, ciocolata topita, oua, prajitura, prajitura cu capsuni, prajitura cu ciocolata, unt, zahar |
« Plăcintă cu brânză sărată
Cozonac cu cireşe »

Leave a comment Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Cautare

Aboneaza-te

Ultimele retete

  • Tartă cu mousse de ciocolată
  • Chifle fără drojdie
  • Supă cremă de cartofi
  • Turtiţe de cartofi cu rozmarin
  • Beef wellington
  • Aperitiv cu somon şi brânză de capră
  • Pui italian
  • Chec cu lămâie şi mac
  • Macrou afumat
  • Mini plăcinţele cu hribi

Categorii retete

  • ►Aluaturi dulci (28)
  • ►Aperitive şi salate (36)
  • ►Ceva dulce (22)
  • ►Fursecuri (16)
  • ►Mâncăruri de bază (61)
  • ►Mâncăruri de post (12)
  • ►Paste şi pizza (21)
  • ▼Prăjituri (41)
    • Bezea fină
    • Brownies
    • Chec cu lămâie şi mac
    • Chec pufos
    • Negresă - brioşe (de post)
    • Negresă cu banane
    • Pandişpan cu banane
    • Pandişpan cu brânză
    • Pandişpan cu vişine
    • Prăjitură "Fetiţa japoneză"
    • Prăjitura "Pădurea neagră"
    • Prăjitura ”Flenduroase”
    • Prăjitură Boema
    • Prăjitura CocoMac
    • Prăjitură cu afine
    • Prăjitură cu bezea
    • Prăjitură cu brânză
    • Prăjitură cu brânză şi glazură de ciocolată
    • Prăjitură cu brânză și sos de mure
    • Prăjitură cu cacao (de post)
    • Prăjitură cu ciocolată şi căpşuni
    • Prăjitură cu cocos şi cacao
    • Prăjitură cu coniac
    • Prăjitură cu gem (de post)
    • Prăjitură cu mere
    • Prăjitură cu mere şi foi de plăcintă
    • Prăjitură cu mere şi nucă (de post)
    • Prăjitură cu miere
    • Prăjitură cu multă ciocolată
    • Prăjitură cu ness şi Cola (de post)
    • Prăjitură cu nucă
    • Prăjitură cu piersici
    • Prăjitură cu smântână
    • Prăjitură cu whiskey și cremă de cacao cu nucă
    • Prăjitură de post cu afine
    • Prăjitura deşteapta
    • Prăjitură Domino
    • Prăjitură krantz
    • Prăjitura Snickers
    • Prăjitura Televizor
    • Ruladă cu dulceaţă de căpşuni
  • ►Supe şi ciorbe (12)
  • ►Torturi şi tarte (31)

Cuvinte cheie

televizor telina timp redus tirolez tocanita ton tort tort alb negru tort capsuni tort ciocolata tort cu banane tort cu frisca tort cu fructe de padure tort cu nuca tort cu visine tort delicios tortellini tort fructe tort mississippi trandafiri trunchi de copac turte turtite din cartofi turtite porumb ulei de masline ulei masline umpluta unt usturoi vanilie varza varza chinezeasca vas de lut verdeata vin vin alb vin spumant visine vita whiskey zahar zahar ars zahar brun zahar pudra zmeura

CyberChimps WordPress Themes

© Bucataria lui Dodo 2014