Ingrediente foi:
- 600 g zahăr
- 150 ml apă
- 200 ml ulei
- 2 ouă
- 1 linguriță amoniac
- făină cât cuprinde (aprox. 1 kg)
Ingrediente cremă:
- 800 g smântână
- 300 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 400 g nuci măcinate
Preparare: Se caramelizează 300 g zahăr, având grijă să nu se ardă pentru că devine amar. Adăugăm apa peste zahărul caramelizat și lăsăm vasul pe foc până se topește tot zahărul și obținem un sirop pe care îl lăsăm la răcit. Separat, amestecăm restul de zahăr cu uleiul, ouăle și amoniacul stins în oțet sau suc de lămâie. Adăugăm siroul de zahăr ars și făină cât cuprinde pentru a obține un aluat ușor de întins. Din el facem 4 foi ce se coc pe dosul tăvii. Eu am folosit cu tavă cu dimensiunile de 38×24 cm.
Pentru cremă amestecăm smântâna cu zahărul și nucile măcinate. Punem crema între foile răcite și peste ultima foaie punem o tavă peste care așezăm o greutate pentru a presa prăjitura. Peste 2-3 ore luăm greutățile de pe prăjitură și o mai lăsăm la loc cald până a doua zi pentru a se înmuia foile. Se servește pudrată cu zahăr.